Ren Jämt on special commission!

Jag har varit ute på special commission idag. De som befunnit sig Stockholmstrakten har kunnat skymta några förvirrade renar ute på havet. What a exceiting day!

En noggrant utvald renflock på fem personer, däribland jag, begav sig strax efter klockan sju i morse från lokalen ut på ett uppdrag av det lite ovanligare slaget. Vi skulle åka ut till Värmdö där det skulle finnas ett hus som skulle flytt- och byggstädas. Vi åkte ut förberedda på att en sjukt jobbig och lång dag väntade oss så vi laddade upp med ett ton godis, kakor, bullar, kaffe och mat så att vi inte skulle behöva svälta ihjäl iaf. Närmare halv tio, efter att ha stått i långa bilköer och haft rök-kiss-och köpa godispauser, kom vi fram till hamnen i Djurö där en båt väntade på oss som skulle ta oss vidare till dagens projekt. Vi lastade på våra dammsugare, hinkar, stegar, väskor och kem och sedan oss själva på båten. Regnigt och blåsigt var det på den halvtimmes långa resan rakt ut i den Stockholmska skärgården. Vi kom fram till en liten och idyllisk ö med klippor och bryggor och ett stort, rött sommarhus som var objektet vi skulle ta itu med. Vi blev glatt överraskade då det visade sig vara betydligt mindre än vad vi först hade trott, (då säger jag inte att det var litet, typ 140 kvm sommarhus är inte så litet ändå) och att den pågående renoveringen av köket inte var helt klar så vi fick nöja oss med att städa det som gick!

Hej å hå, vad det flöt på! Vi konstaterade ganska snart att de nog hade skickat två personer för mycket ut till ön då det gick som en dans att städa och att vi tillslut bara gick omkring och letade efter saker att göra. Men vi klagade inte för det. Det var ganska trevligt att äta lunch med havsutsikt. Vi bev klara i tid och blev sedan skjutsade tillbaka till fastlandet igen. Strax innan sju var vi tillbaka till Uppsala och kunde efter en tolvtimmars arbetsdag äntligen gå hem. Dagen var mer ett äventyr och nöje än en arbetsdag och det var riktigt roligt. I morgon ska ett annat gäng ut till Väddö. Nästa gång skulle jag vilja åka till Grönland eller Gotland eller så och göra ett jobb där. In my dreams I guiess. xx



                






                                                  

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0