Vart tog den här veckan vägen egentligen?

Sitter här, trött å lite sliten efter veckans jobb. Det har varit förhållandevis lugnt ändå, slutat mest halvtolv-tolv varenda dag. Hittills har veckan inte riktigt varit som jag hoppades den skulle bli, inga varma sensommardagar, inga mysiga kramar från min nya bekantskap, men veckan är ju inte slut än, så det kanske det blir ändring på. Idag när jag kom hem från jobbet var jag inte särskilt trött. Visst, det hade vart skönt att lägga sig i soffan och dra över sig filten och blunda en stund, men hade jag gjort det hade resten av dagen blivit förstörd. Blir egentligen bara tröttare av att vila mitt på dagen. Så då var jag tvungen att hitta på något för att hålla mig igång så jag inte hamnade i soffan...var på väldigt bra humör, så jag bestämde mig för att baka en kaka och sedan ta itu med köket, diska bort en veckas disk och sen torka bort alla intorkade matrester på spis och bänk. Jag vet, det låter äckligt, men jag har verkligen inte orkat bry mig i det tidigare den här veckan! Ja iaf så var jag tvungen att gå på konsum om jag skulle få någon kaka bakad. Hade ingen mjölk hemma. Jo, gammal mjölk, två paket faktiskt. Men dom får stå kvar i kylen ett tag till. Kom sedan hem med en halv kasse mat. Fixade ihop en tigerkaka, och medans den gräddades åt jag lite lunch. Blev faktiskt lite slumrig efter maten, men jag tänkte först ta itu med köket, sedan vila en stund om det blev tid till det. Diskade å diskade å det verkade aldrig ta slut! Sen torkade jag och putsade, å fint blev det=) så nu glänser köket, och luktar gott igen! Kakan har jag inte smakat än, tänker ta med den hem till Lit nu när jag åker dit. Vad som händer ikväll vet jag inte. Vet inte ens vad som händer imorgon, om det ens händer något! Det blir antagligen en ganska lugn helg, men det kan vara skönt det också. Nu står raggarvolvon och väntar på mig, ska ut å dra på lite skön musik å sen bege mig mot Lit!

Kkkkkkkkallt!!

På bara några dagar har det gått å blivit svinkallt här! Från sommar till höst över en natt ungefär. Igår var jag en liten isbit när jag kom hem från jobbet, så imorse blev det vantar på när jag skulle cykla dit! Egentligen skulle jag behöva både vantar, långkalsonger, tjocktröja och yllesockor för att jag inte ska frysa sådär tidigt på mornarna då det är som kyligast...men det är ju fortfarande Augusti! NÅN MÅTTA FÅR DET VARA!! Jag är envis och trotsar kylan, jag menar, man är väl norrlänning?! Fast den här lilla norrlänningen ger snart efter och tar på sig alla de där kläderna ändå. Om jag fick bestämma skulle det få vara sommar minst en månad till, men inte då. Här kommer den och klampar på redan i Augusti! Kan den inte få låta oss njuta av de sista sommardagarna i lugn och ro innan den ska komma med sina kalla vindar? Brrrrr!!

Utekväll igår. Innekväll ikväll.

image21
Jag och Cathrin var ut igår. Först kom hon hem till min stökiga lägenhet, där vi satt och drack lite gott och snackade skit i några timmar. Lite senare på kvällen drog vi oss så in mot stan. Vi hade bestämt att vi skulle gå till Marité, och när vi kom dit verkade det superlugnt, ingen kö och inget folk utanför. Hmm tänkte vi...då är det nog inte så mycket folk inne heller, och klockan var ändå 23 liksom. Men vi morsade på vakterna och knatade in ändå. Som vi trodde, inget folk inne heller just! Men vi hade sagt att vi skulle ha en rolig utekväll ändå så vi gick och beställde en drink var och satte oss och tittade på alla små fulla artonåringar. Ganska roligt att se hur dom beter sig. Försöker förtränga att man själv varit där en gång i tiden. Gick lite senare ut och satte oss på "uteplatsen". Dröjde inte många hundradelar innan två av alla de fulla artonåringarna kom och frågade om dom fick slå sig ner vid vårat bord. Då satt dom i stort sett redan där. Tror inte att vi var rätt tjejer för dom att ragga på den kvällen. Vi gick ganska snabbt därifrån! Vi gick in och skakade rumpan lite istället, gick upp en sväng, dansade lite till. Det fylldes på med folk ju senare det blev.  Strax före två kände vi att vi fått nog, både av dricka och raggande småpojkar. Så vi sa tack å hej och gick åt varsitt håll, Cathrin till bussen och jag gick hemåt. Det blev en ganska vinglig hemfärd, men jag hade nog roligt ändå. Hittade en vacker liten blomma i badhusparken som jag tog med mig hem bl.a.=) När jag kom hem till mig lullade jag på en stund, sedan blev det sängen ganska snabbt. Hade iaf en underbart rolig kväll!!

Idag har det varit en lugn dag. Ganska sliten efter gårdagen, har varit väldigt trött ( av förklarliga själ=p) Tittade på F1-kvalet mitt på dagen samtidigt som jag åt frukost. Det blev ingen pole-position för McLaren, men det ordnar sig nog ändå! Lite senare på eftermiddagen åkte jag hit till Lit. Har myst lite med Mister och katterna och mest tagit det lugnt. Vädret har varit skapligt, förutom att det blåser som tusan! Inte så mysigt att vara ute då...annars händer nog inte så mycket ikväll. Åker nog hem till Frösön igen lite senare. Jag och Johan ska se på F1 imorgon. Kan bli ett spännande lopp! Ser fram emot en hel eftermiddag med Johan, F1 och lite gott fika=) Sen går mina tankar mest till när jag ska få träffa min nya bekantskap igen...med lite tur kanske  det blir imorgon kväll, annars blir det förhoppningsvis på måndag. *längtar* 

Fredag, och en härlig sådan!

Ja, den efterlängtade fredagen är här! Nu ska jag bara slappna av och njuta av helgen! Har jobbat klart för veckan, som har varit en underbar vecka där dagarna bara flutit på hur bra som hellst. Har inte haft den där klumpen i magen på jobbet som jag haft hela våren. Den försavann för en vecka sedan, förhoppningsvis följde den med tåget till Småland. Där kan klumpen få stanna tycker jag!
 image26 Bye bye klump!

Istället har en liten kittlande fjäril letat sig in i mig, som fladdrar runt där och kittlar och har sig. Men jag har verkligen ingenting emot att ha den inuti mig! Det är en härlig, kittlande känsla. Lite pirr å lite värme å så. Det kan jag leva med! Länge=)

image19 Här för att stanna...?!

Får se om det blir utgång någon kväll, skulle vara trevligt att gå ut och bli lite lullig och dansa av sig lite. Blev lite avundsjuk igår när Mia ringde och berättade att dom satt på Buddy´s och drack öl! Det jag längtar mest av allt efter denna helg är ändå att få lite tid till att träffa min nya, mysiga bekantskap! =) Med lite tur kanske jag får det på söndag kväll...*suck* länge dit. Solen skiner iaf lika mycket idag som igår, något svalare i luften bara.  Hoppas det blir fint och någorlunda varmt i helgen. Behöver all sol jag kan få nu inför hösten! Nu tror jag att jag ska cykla hem, kanske lägga mig på soffan en stund och blunda med ögonen, njuta lite av att det är fredag eftermiddag!


Vad händer på Frösön om nätterna...egentligen?

Jo, det händer mer än man kan tro på Frösön nattetid. Iaf i min lilla Frösö-värld. Denna vecka kan jag berätta om tre små nattliga äventyr...

Söndag: Min nya bekantskap frågar mig om jag vill hänga med han och vovven ut där strax före tolv på natten. Även fast jag ska upp tidigt tidigt och jobba dagen därpå så följer jag med på en liten tur runt Frösön. Det var jätteskönt med en promenad innan läggdags! Godnattkramen utanför min port var inte så tokig den heller...

Tisdag: Lyckas komma i säng i skaplig tid, redan vid halv tolv! Jag har tidigare på kvällen blivit lovad ett "godnatt-sms" från min nya bekantskap. Jag somnar i vilket fall som hellst, sover sådär halvbra. Ligger nog omedvetet och väntar på det där sms:et...strax efter två kommer det! Blir tillfrågad om jag vill hänga med på en promenad även denna kväll. Men jag ligger så skönt i min varma säng och vill inte lämna den...tror jag. Men jag frågar lite snällt om jag kan få en godnattkram, en riktig...det får jag=) en riktigt riktig, lång och varm godnattkram! *mysigt* Sen blir det sängen igen för min del, drömmer sött i några timmar innan det är dags att kliva upp och gå till jobbet.

Onsdag: Märklig kväll och natt. Min nya bekantskap kommer över en stund, vi tittar lite på tv och myser. Sedan lite surr i luren med kompisar innan det är läggdags. Jag somnar gott och tror att jag ska få sova ostört hela natten...ända tills mobilen ringer strax före fyra! Först tror jag att det är alarmet som ringer, så jag stänger av den men inser i samma stund att det ringde. Så istället för att skita i det så ringer jag upp personen ifråga. Det hela slutar med att denna person kommer över till mig kl fyra på morgonen med en bukett blommor som han plockat någonstans mellan stan och Frösön! Vill inte veta i vilkens rabatt han hittade dom! Sedan en timmes sömn till innan det är dags för en ny arbetsdag.

Ja, det händer som sagt lite saker om nätterna på Frös-Island, en del saker konstigare än den andra. Inatt vore det nog bra om jag fick sova ostört hela natten. Men som sagt, man kan aldrig så noga veta vad som händer=)

                                                                 image24


Uppsala-planer

image14

Uppsala, Uppsala, Uppsala, vackra stad! Idag verkar det som att det har löst sig med jobb där nere. *lycklig* Jag funderar nämligen på att flytta ner dit några månader i höst för jag känner att jag behöver lite miljöombyte. Och ju mer jag tänker på det, detsto säkrare och bättre känns det! Söker bostad för fullt, men det är inte det lättaste vill jag lova! Jag  är nog inte den ända som letar efter en liten, billig etta där nere nu inför skolstarten...men det ska verkligen bli skönt att komma ifrån Östersund, om det så bara blir för ett litet tag. Få lite distans liksom. Få en chans att tänka efter vad jag vill med saker och ting. Och att få umgås med Mia! Bara det får mig att studsa av lycka!! Att kunna träffas bara sådär en kväll och dricka vin och prata utan att det ligger 50 dumma mil ivägen! Underbart!! När jag tänker efter så känner jag mer folk i Uppsala än här i Östersund nu efter att alla åker tillbaka. Jag trivs verkligen i Uppsala, så jag hoppas att det dyker upp en bostad snart. För jag vill verkligen ner dit, NU! =)

Superduperbra dag!


Idag är det fjärde dagen på rad som jag vaknar med ett leende på läpparna=) Vet inte riktigt varför, eller kan iofs komma på två anledningar...men det spelar ingen roll vad det beror på, för det är bara så skönt att vara glad igen! Det kändes bra att komma till jobbet också, och efter att jag gjort ifrån mig mina ställen skulle jag få hjälpa några andra med att städa trappor. Kan även nämna att vi blev bjudna på en underbart god jordgubbstårta efter lunchen idag, så då kände man sig ännu mer peppad sen till att göra ett bra jobb!

Trappstädningen gick  riktigt bra och var riktigt roligt! Jag och Annica hjälptes åt, så vi hade tid för lite skvaller samtidigt som vi gjorde något nyttigt. En hel del glada skratt blev det=) Vi cyklade sedan hem till Frösön tillsammans, och vi hade bestämt att vi skulle ses lite senare och promenera tillsammans. Annica kom över till mig och vi gick bort mot Frösö strand där det är sååå vackert! Vi satte oss på en bänk vid sjön och pratade länge om allt möjligt. Sedan gick vi hemåt igen, en sväng in på konsum för att köpa lite middagsmat, sen gick jag hem till mig igen. Orkade inte med någon avancerad matlagning idag, så det blev till förrätt(!) halloumi stekt i olivolja och med lite orregano på, sedan en halv, fryst pizza och lite gurka och körsbärstomater till. Det var faktiskt riktigt gott! Och mätt blev jag. Hade kunnat lägga mig att sova där och då, men då hade jag sovit bort hela kvällen, så jag åkte hit till farmor istället och lånade datorn. Så satsar jag på att lägga mig i skaplig tid ikväll istället. Jag är nöjd med dagen iaf. Kan äntligen le igen, utan någon särskild anledning! Ser faktiskt fram emot morgondagen också. Ska försöka göra den till en lika positiv dag som denna dag har varit!

Horoskopet



SKORPIONEN
aaaa

De rosa molnen drar ihop sig över ditt tecken och du blir genast lättare till sinnes. Att få ägna dig åt kärlek till 100 procent är det som gör dig på bäst humör just nu!

Om kärlek: Passion är vardagsmat för dig och du tar det nästan för givet att du får det du vill...

Utmaningen: Din kondition.
Satsa på: Sov ordentligt!

En sån dag...

image8

Sitter här och mer eller mindre halvsover. Det har varit en mycket spännande dag måste jag säga. Blev kvar i Lit inatt, men åkte vid tio-tiden imorse hem till Frösön eftersom jag och en ny bekantskap stämt träff med varandra kl. tolv. Vi promenerade så in till stan och in på Prästgatan 12, mitt favourit fik, och där satt vi och pratade och skrattade någon timme eller så. Sedan försvann solen bakom taket och det blev lite småkyligt där vi satt på uteserveringen. Så vi knatade sen längs med gågatan och sedan ner och bort mot badhusparken. Det var en fin dag, solen sken och det var varmt och skönt. Vi fortsatte så småningom hem till mig för en liten visning av lägenheten och där satt vi sedan en stund och pratade om en massa roliga saker som vi har gemensamt, så som Robert Broberg, dammråttor i hörnen, Winnerbäck m.m. Vi ska försöka att gå på några konserter tillsammans i höst också, som Robban och Winnerbäck bl.a. Det ser jag fram emot, om jag är här i Östersund då! (Tänker på mina Uppsala-planer...) Sedan var det dags för min nya bekantskap att gå och jobba, så jag fortsatte vidare till nästa kompis.  Där blev det som vanligt lite skvaller och glada skratt ;-) Sen började jag bli hungrig, så jag åkte till ett snabbmat-ställe, köpte med mig ett skrovmål och åkte hit till Lit igen. Var både hungrig och kissnödig när jag kom hit, men båda problemen löste jag ganska snabbt. Sen har jag mest suttit här ikväll, och busat med katterna...En lugn och skön kväll har det iaf varit, och en mycket intensiv men rolig dag! Nöjd och glad kommer jag somna ikväll!! Puss och godnatt
image9

*Filmstjärna*

Idag innan jag skulle åka till Lit hade jag som vanligt lite smått problem att välja vad jag skulle ha för kläder på mig. Vi skulle till farfar på fika eftersom han fyller år idag, och samtidigt som jag ville vara anständigt klädd ville jag inte vara alltför uppklädd heller. Tillslut blev det ändå det jag trivs bäst i, ett par jeans, ja mina nyaste förresten som jag köpte förra veckan, ett svart linne och mitt guldiga bälte. Enkelt, snyggt och trivsamt  på samma gång. Sen till det mina färgglada ballerinskor som jag hade på studenten och så min för sommaren nya satin/guld/vita/sport jacka. Som sagt inte så märkvärdigt. Och eftersom solen sken ute tog jag på mig mina stora solbrillor. Satte mig i min röda sportbil (nåja, 740:in då...) och sedan på med the mjusic och så tog jag sikte på Lit. När jag kom hit parkerade jag som vanligt på vägen här utanför huset, klev ur bilen och gick in i huset. Fick som vanligt några härliga blötpussar av min älskade Mister. Så kommer mamma, och det första hon säger till mig är " Men du såg ut som en riktig filmstjärna där du kom i bilen, med dina stora solglasögon och den där jackan!" Ja, det är inte alla dagar man får höra sånt=)

image29
Jag den nästa Ingrid Bergman?!

Jag har ingen lust att fastna framför teven när det skymmer...

image3Sommaren är snart slut. Vart tog den vägen egentligen? Hmm...den kanske försvann när jag satt framför teven...Visserligen har det inte varit så mycket annat än TV-väder denna sommar, men det känns ändå som att man borde ta vara på denna korta tid och vara ute så mycket det bara går, medans det fortfarande är grönt och fint och någorlunda bra väder. Istället fastnar man på kvällarna framför teven och där sitter man tills man går och lägger sig. Det finns ju så mycket annat man kan göra istället denna årstid, som att promenera in till stan, ta en fika på Tages, ja, vad som hellst bara man kommer bort från teven! Den kommer bli mitt tidsfördriv i höst/vinter när det inte är väder för att vara ute på kvällarna! Jag har ingen lust till att slänga bort en massa tid på dåliga TV-program, men det slutar ändå med att jag sitter där och tittar på det där dåliga TV-programmet! Har man inget bättre för sig så blir det lätt så. Men ikväll vill jag verkligen göra något annat, umgås med en kompis t.ex. Bara vi två, INGEN TV!

Det syns inte att man gråter när det regnar.

Vilken pissdag! Regnet öser ner, allt är grått och trist. Klarade iaf av arbetsdagen bättre än väntat, det var skönt. Ändå har jag en liten "lessen-känsla" i kroppen...den kommer nog sitta i ett par dagar. En vän som jag tycker mycket om kommer åka hem denna vecka efter att ha varit i Östersund hela sommaren. Det kommer kännas enormt tomt! Från att ha umgåtts väldigt intensivt en hel sommar till att inte träffa varandra igen på flera månader troligtvis, det känns jobbigt. Men det kommer ordna sig, det gör det alltid. Imorgon blir det iaf sol å fint, det ser jag fram emot.

Fyra tankar om kattungar!

 
1. I onsdags kom en ny liten individ in i familjen. Hon är en liten, mjuk, söt, och gossjuk kattunge! Vi har sedan tidigare en hund, Mister, och en katt, Wilda Matilda, men en katt till har länge varit efterlängtad och så i onsdags hittade vi så den lilla som skulle få bo och leva i skogen i Skickja. Det är så underbart med små(!) djur!

2. Första natten med det lilla livet (som då ännu inte fått något namn) fick hon sova i sin bur nedanför mig på golvet. Jag hade lovat att stanna hemma den natten och hjälpa till med den lilla vid hennes eventuella nattliga behov osv. Natten började bra, hon somnade gott i sin bur och jag trodden nog att hon skulle sova lika fridfullt hela natten. Men inte. Kl 03.00 vaknar jag av ett innerligt krafsande och jamande inifrån buren. Jag är snabbt uppe för att plocka ut den lilla och bära henne till kattlådan där jag tror och hoppas att hon ska göra sina behov så vi kan fortsätta sova sen. Men det hon egentligen vill är att äta. Och sen busa! Så vad gör man?!  Det är bara till att göra som hon vill och leka med henne mitt i natten med en förhoppning om att hon sa bli trött och sedan slumra i sin bur. Tillslut är det jag som håller på att somna, så jag stoppar in den pigga, busiga kattungen i sin bur där hon får fortsätta leka. Sedan hör jag hur det blir tyst i buren och vi somnar båda om igen. För att sedan vakna vid kvart över fyra för samma procedur en-gång-till!

3. Små kattungar kan se väldigt roliga ut med sina stora öron och stora pigga ögon som ser allt, minsta lilla rörelse! Men att dom kan tycka det är så roligt att anfalla mattfransar, gardiner, fötter, och även saker som inte rör sig...var får dom all denna energi ifrån??

4. Denna lilla varelse, som efter många namnförslag  fick namnet Allis tillslut, är inte den som är den. Hon kände sig genast hemma här och är inte rädd att fräsa till om hon tycker Mister eller Wilda kommer för nära...GRRrrrrrr!! Mister var till en början väldigt "på" och ville hela tiden vara i närheten av Allis. Det är ju sååå spännande med en ny katt i huset! Han blev dock lite besviken på hennen när hon mest ville sova till en början och sedan när hon inte sover så springer hon ju bara och gömmer sig hela tiden! Men med tiden kommer nog Mister och Allis bli mycket goda vänner och lekkamrater!

Oj, så Yr jag är!!

Så här veckan efter Yran snurrar det fortfarande runt i mitt lilla huvud! När man en hel vecka levde i denna festYra genom att kliva upp mitt på dagen, äta, göra sig i ordning, ut och Yra runt, hem, sova, vakna mitt på dagen, äta, göra sig i ordning, ut och Yra igen...osv, osv. Var ute alla kvällar utom två, dvs sju kvällar!! Trots regn och kyla var det ändå en trevlig vecka. Jag menar öl är ju alltid trevligt. Om man inte dricker för många... fast det kan bli roligt efteråt när man mår lite bättre. När man inser att man även denna gång lyckades spy hem K. Stråket-kvällarna flöt på och innan man hann säga blink så var StorsjöYran här med artister, fulla människor, kalla nätter, dålig mobiltekning och allt annat som hör Yran till! Men i år hann jag iaf se en hel del bra artister som jag ville se! "Snook", "The Hives", "The Ark", "Timbuktu", "Moneybrother" mfl. Sen självklart det man egentligen går för att se, "Presidentens tal till folket"! "Jamtland, Jamtland, jamt å standut!" =) *fyrverkerier, fyrverkerier, fyrverkerier* Sen den långa promenaden hem då man redan längtar till nästa år då Yran drar igång igen...det är ju trots allt det roligaste som händer här i stan!image5

RSS 2.0