Livet just idag

Jag är trött av en veckas jobb, efter nästan två månader utan. Jag har träningsvärk i låren och kan knappt sätta mig ner efter yogapasset igår. Jag har ont i hjärtat och känner mig vilse. Men trots att livet är lite obekvämt just nu så är det skönt att känna att man faktiskt lever. Och när jag fått vila lite, träningsvärken gått över och jag kommit ut från den mörka stigen kommer jag stå där, starkare än tidigare.
xx




Är det ok att gå ner i långkalsongerna till pizzerian?

Jag tog mig friheten att göra det ikväll. Är trött, hängig och less och då finns det aldrig något som är så skönt som att känna sig bra och bekväm precis som man är. Även om det innebär att jag går ut i mina tights a lá norrland. Förövrigt tycker jag att jag har den trevligaste och snabbaste pizzerian i stan som granne. Ser aldrig några andra kunder när jag är där, men de klarar sig säkert fint. Jag får alltid ett leende och trevligt bemötande. Då är det klart att man går tillbaka. Kanske ler de för att jag ser ut som jag gör, att jag går dit så som jag aldrig skulle våga gå ner på affären. Det är en underbar känsla.
xx


Motvind på medvinden

Min kropp säger mig att jag kommer sova gott inatt. Hela dagen har varit fylld av aktiviteter. Jag och Elsa kämpade oss först fram en komma två mil på skrillorna. Det blåste lite mer än vad som var roligt så det var lite tungåkt, och isen var inte den bästa. Men tekniken satt lite bättre än förra veckan och solsken hade vi hela dagen. Och sen hade vi after-skridsko hemma hos mig med tårta och bullar och varm choklad. Det hade vi verkligen fötjänat. Nu ikväll sprang jag till mitt första Yogapass, sen som vanligt. Det här har jag drömt om i flera år, har väl känt att det kanske är roligare att träna med andra än själv hemma. Dessutom lär man sig på ett annat sätt med en bra lärare. Så måndagar kommer bli min alldeles egna Yogadag. Det var jätteroligt!

Just nu sitter jag och tittar tröttsamt in mot köket. Jag rymde från all disk i lördags och nu står den där intorkad och härlig. Jag har kommit fram till att två hungriga skidåkare gör av med mer glas och porslin på kortare tid än vad tre hungriga tjejer gör.
xx


Höjdmätare

Toner från gårdagskvällen ringer fortfarande i mitt huvud. Det är smällar man får ta när man släpper in två ostadiga skidåkare med gitarrer på en tjejmiddag. Så var vi helt plötsligt tre vinfnittriga tjejer i soffan och två trubadurer. Det blev bugg, allsång och specialskrivna låtar till oss. De vet minsann hur man smickrar tre flickor. Frammåt midnatt ställdes gittarerna undan och fyra av oss gick vidare in mot stan. Det dansades så svetten rann. Jag är verkligen inget fan av dansställen på fredagar i vanliga fall då genomsnittsåldern kan få vilken tjugofyraåring som hellst att känna sig urgammal. Men våra två kära pojkar hjälpte så bra till att höja den siffran en aning så då kändes det lite bättre.

Fenomenet efterfest är också rätt intressant. Ofta är det inte jag själv som bjuder in till det hemma hos mig utan det sköter mina vänner så bra själv. Kanske är det en risk man får ta när man bor som man gör. Dessutom har jag tydligen som värdinna plikten att ställa mig och värma mat till hungriga spelemän klockan halv tre på morgonen. Det spelar ingen roll om jag är trött och lätt illamående. Men som tack fick jag höra deras ljuva stämmor än en gång när gitarrerna åkte fram. Deras glädje smittar verkligen av sig. Efterfester brukar också ha en tendens till att bli lite kärleksfulla och sentimentala. Så blev det även inatt och jag och min vän fick höra den ena kärlekssången efter den andra. Till det skulle det naturligtvis dansas tryckare. Och säg den kärlekssång som inte berör en kvinnas hjärta. Strax innan gryningen tog den ena av dom sin gitarr under ena armen och min kompis under den andra och tillsammans vandrade de tu sedan iväg. Kvar var bara jag och hjälten.
xx






Solskensdag

Jag tror att det börjar bli vår. Ljuset säger mig det, och solen som värmer. Jag tog en promenad idag. Kollade in Frösöstörtsbacken som de håller på att bygga tvärs över ön. Kanske ska man gå dit och ta sig en kik på lördag. Och det är fullt av människor på Storsjöns is. Alla lockas ut av det fina vädret. Jag blir lite sugen att hyra mig ett par långfärdsskridskor och bege mig ut på en tur.

Är det ingen som fyller år snart? Jag är sugen på tårta.
xx


Jättegod fisksoppa.

Jag är inte så haj på det här med matlagning, men när jag väl sätter igång så är det ganska roligt faktiskt. Idag gjorde jag en fisksoppa efter eget huvud som blev riktigt god. Eller kylskåpsrensning kan man också kalla det. Prova om ni vill.

Ta lite vatten, kanske 2 dl. Koka upp med en halv buljongtärning.
Häll i en skvätt grädde, en gnutta vitt vin, lite salt och peppar. Putteriputt på spisen. Sen lägger man i en hel vitlök som jag bara krossat med kniven så det inte blir för stark smak. Stora bitar gul lök, broccoli, och färdigskurna fiskbitar (finns i frysdisken) lägger jag i och låter det koka till fisken e klar, i femton minuter kanske. Högst. Det sista jag gjorde var att reda av allt för att få den lite tjockare. Jag tror det var allt. Sen värmde jag på lite Naanbröd till det. Väldigt gott. Jag borde bli kock.


Svar...

Tack för det farbror. Men nej, jag berättade väl inte allt från resan kanske. Vill ju inte oroa någon i onödan, haha. Jag var inte så tuff längre när jag satt där och visste att jag vistades olagligt i Kina. Det ordnar sig dock alltid på ett eller annat sätt...




RSS 2.0