Nu ska jag hem och städa!

Städa, hmm...kanske inte ändå. Har gjort det hela veckan och är less på det. Man ska inte ta med sig jobbet hem...=P  Men pynta lite inför advent ska jag iaf göra. Fram med stjärnan, adventsljusstaken och så upp med gardinerna i köket! Det blir bra det. Mina fina julgardiner, som en stor tung katt lade sig på igår då dom var nystrukna,  -kattskrälle-

Konstigt

Har redan jobbat klart för dagen. Skönt att få sluta tidigt, men dåligt att jag inte fick jobba så jag kommer upp i mina timmar. Blir lite si och så med det nu när jag börjar åtta på morgonen och får flänga runt överallt. Men tisdag idag. Det betyder att jag skulle iväg och städa på ett ställe där jag är 1,5 tim.varje tisdag. Jag gick dit strax före tio, fixade i ordning grejerna och började städa. Efter någon minut kommer en av dom som jobbar där och säger att det var en tjej där igår och städade!! VA?! Jag ser ut som ett frågetecken och förstår ingenting...det är ju mitt ställe, och jag är där varje tisdag! Tjejen som varit där på måndagen och städat hade sagt att hon var där istället för den ordinarie som var och tävlingssimmade...!! Jag ringde chefen och vi kom fram till att det inte var någon från vårat företag som varit där...med andra ord måste tjejen ha gått fel, och städat på fel ställe! Antagligen skulle hon till granndörren...Ja, det slutade med att jag fick gå därifrån utan att städa där denna vecka=) Sen fick jag sitta på kontoret i en och en halv timme.

Nu ska jag ner på stan en sväng och sen hem.

Banan


help

Vet inte vad jag ska ta mig till. Har ett problem, ett sko-problem. När jag var nere i söder köpte jag ett par skor som skulle vara lämpliga när jag kom upp till norr, och snön igen. Efter tre dagar med mina nya skor har jag såna skavsår att jag knappt kan stå upp! Nu står skorna i hallen och ser så fina, så fina ut. Men vad hjälper det om jag inte kan ha dom? Har provat både att lägga in hälgrepp och använda dubbla sockor, men aj aj så det skaver ändå! Så nu traskar jag omkring i mina tygskor på jobbet, och det är väl inte så lämpligt när det är snö och kallt...vill ju ha mina fina, osköna, nya skor! Men det går ju inte om dom fortsätter vara dumma mot mig. Ska jag verkligen behöva köpa nya? Som tur var köpte jag dom här jag har nu billigt i en vanlig klädbutik. Hmm...kan iofs förklara saken...vill man ha ett par bra och sköna skor bör man kanske köpa dom i en skoaffär?!

Nu är det vinter

Vintern verkar ha kommit på riktigt nu. Snö, snö, snö överallt. Vitt och fint. Inte så fasligt kallt än, men det är bra. Alldeles lagomt som det är nu.

Helgen börjar gå mot sitt slut. Är i Lit nu och hälsar på familj och djur. Mister var såå glad att se mig. Äkta kälek från honom! Allis sitter och tvättar sig hela tiden. Hon har inte kunnat göra det under tio dagar med tratt. Igår kväll var det glögg-premiär hos mig. Johan kom över med glögg och pepparkakor, och jag åt så jag fick ont i magen...ja, det finns mycket som kan ge en ont i magen. Vissa personer t.ex. Dom ska jag kasta snöbollar på.


"När ska du ha alla kläder...?"

Vaknade tidigt imorse efter en natt med lite för lite sömn, och var jättetrött! Men jag skulle möta Cathrin kl elva på stan, så det var bara att masa sig upp. Det var inte mysigt att promenera in till stan, kallt och blåsigt! Vi hade bara en och en halv timme på oss på stan, och allt flöt på så bra! Lite kläd-shopping på Kappahl för Cathrin och jag köpte två toppar och ett bälte på HM. Sen en snabbis nere på Chlas Ohlsson för att köpa tavelhängen till mina två speglar så jag kan sätta upp dom någon gång. Sen fick jag skjuts till ön igen av Cathrin och hennes kille, så jag slapp gå hem i blåsten iaf=) Ikväll blir det glöggpremiär hos mig! Fast ska jag erkänna en sak så har jag redan varit och tjuv-smuttat på glöggen jag har kvar sen ifjol...Johan kommer till mig ikväll, så då blir det glöggfest! Våran årliga tradition=) Imorrn blir det nog Lit för min del. Måste hem och gosa med Mister, har inte träffat han på en hel vecka! Saknar honom så!

Ringde mamma när jag kommit hem från stan. Berättade om mina klädköp. Kan tillägga att jag köpte en kofta igår också. Mammas kommentar: "Men när ska du ha alla kläder...?"


     


En aning trött

Börjar numera kl. åtta på mornarna. Rätt skönt på ett sätt, får börja lite senare än förut, men jobbar desto längre på eftermiddagarna. Idag slutade jag kvart i fyra, så jag är lite trött. Dessutom har jag rejäla skavsår på båda fötterna som jag är trött på också! Dom ficka jag av mina nya skor igår morse när jag gick till jobbet=P Bra början på den dagen. Not! Men jag har plåstrat om dom nu och går i andra skor, så det fixar sig nog det också. Ikväll kommer troligtvis föräldrarna på besök. Ska få lite hjälp med att bära ner grejer i förrådet, och kanske kommer vi sätta upp tavellisten som jag fick av vännen som tidig julklapp. Den hamnar nog i köket tror jag. Ska nog ta och gå hem nu, det är redan mörkt ute!

Japp, har en sån å.

Stinget.bilddagboken.se

Åh, suck.

Det har inte hänt så mycket roligt sen jag kom hem från Uppsala. Har mest jobbat och inte gjort så mycket mer. Och snön som kom och gjorde allt vitt och fint har börjat töa. Är kanske lite väl negativ idag men jag är verkligen less på att det inte händer nåt kul här! Fast kvällen igår var rolig. Cathrin och Sandra kom över till mig och vi satt och pratade och skrattade. Det livade verkligen upp! Och inte vill jag jobba imorrn heller. Vill bara ligga och sova hela, hela dagen lång! Äh, lika bra att sluta skriva nu, kommer inget positivt ur mig idag=)

Hemma bra, men borta bäst!

Kom tillbaka till ett vintrigt Östersund igår kväll. Här är det vitt, medans det nere i söder regnar och är blött. Jag lyckades ta mig hem med alla grejer, och pappa mötte upp mig vid tåget som tur var. Längtar tillbaks redan! Började jobba idag igen, och det kändes sådär. Men jag fick iaf vara ledig ett par dagar, och det har varit jätteskönt! Är i Lit nu och ska hämta lilla bilen som fått stå här när jag varit bortrest. Men nu ska jag och bilen åka till Frösön! hejsvejs

Promenad genom stan

Underbar dag! Uppsala, kallt och grått, men att få vara med mina underbara vänner övervinner det kalla och allt är bara varmt och mysigt=) Jag och Tapas vaknade ungefär samtidigt i morse. Gick upp, fikade lite och sen gick jag och Mia på promenad. Först en tur längs gågatan och in i några butiker. Shoppade som tur var inget idag;-) Sen gick vi bort mot Fyrisån, och in i den gamla delen av Uppsala. Upp mot domkyrkan, och vidare bort mot slottet. Så fantastiskt vackra byggnader! Kameran var såklart med, och det blev många fina bilder! Sen ringde Uppsala-Eric, han på Bävernsgränd, och frågade om vi skulle ta en fika lite senare...Jag och Mia började gå hemåt och precis när vi kommer till Vretgränd ringer Eric. Vi träffas där och sen går vi bort till Storken, ett mysigt fik, där vi sitter nån timme och fikar och pratar. Äntligen fick jag träffa han! Vi har inte setts sen Yran i somras, och det är ett tag sen!



Vill inte hem, så fint här=)

Trevlig kväll

Precis hemkommen efter en trevlig kväll på Buddy´s, den Irländska puben här runt hörnet. Jag och tre M var där, Manne, Majsan och Mia. Det var två roliga och trevliga killar jag fick träffa. Vi drack lite god öl och åt lite mat, skrattade och hade riktigt trevligt! Nu innan jag och Mia gick hem hängde vi på pojkarna och tittade på Majsans nya lägenhet. Fin var den. Men fy tusan vad kallt det är här nere! Tror nästan att det är varmare uppe i norrland trots att graderna nog visar mer minus där än här. Resten av kvällen blir bara lugn. Imorrn ska jag kanske träffa en kille jag känner här nere, och ta en fika eller nåt.

Stadsvandring

Har precis kommit hem efter en promenad längs gågatan och lite shopping. Vi började längst bort, vid Lustgården och arbetade oss bortåt, via Lush, Designtorget, HouseHold, Thehörnan och en massa andra roliga butiker! Jag lämnade tillbaks två tröjor längs vägen också. Nu ska vi äta lite sen lunch, och sen är det väl till att göra sig i ordning...vi, jag och Mia, ska nämligen ner på Buddy´s, en Irländsk pub i samma hus som dom bor, och käka middag och ta nån öl med tre grabbar från Mias jobb. Åh vad det ska bli trevligt! Vi träffade Buddy själv nere i garaget igår och frågade om dom hade någon live musik där i helgen, men det hade dom tyvärr inte. Men det kommer bli trevligt ändå! Det är en otroligt mysig atmsofär där nere!

När jag kom hem med ytterligare tre påsar med saker jag shoppat idag, och lade dom på resväskan, undrade jag än en gång hur i...jag ska få med allt hem!

Köpte en färsk ansiktsmask med kakao på Lush som jag provade lite av på handen...måste gå och tvätta av mig det nu!





Cupcake, chokladmask från Lush.



Älskar Uppsala!

"Jämtländsk älg som fick sluta sina dar som tjälaknöl på ett bord i Uppsala."

Oh vilken härlig fredag jag har haft! Inget jobb att kliva upp till imorse, utan kunde i lugn och ro vakna upp sådär i tolvtiden. Gjorde lite frukost, och sen tog jag och Mia bilen ut till Ikea där vi handlade lite. Jag vet inte hur jag lyckas, men jag handlar alltid så mycket när jag är här nere att jag kommer hem med tre ggr så stort bagage som när jag åkte hit! Denna gång kommer jag släpa hem två speglar, en tavellist på en meter, en glasskål, ett par nya skor, och säkert mer grejer också! Har ju tre dagar till på mig här nere...fast det blir inga möbler denna gång. Har tidigare ggr jag hälsa på här släpat med mig en hallmöbel, och en annan gång kom jag hem med ett cd-ställ på 9 kg...allt drar jag med mig på tåget!

MALMA Spegel
Såhär ser speglarna ut som jag ska släpa med mig hem...fina, eller hur?!=)

Ja, efter Ikea sprang jag ner på stan och köpte ett par skor som jag spanat in på HM. Efter det middag, Jämtländsk älg som fick sluta sina dar som en tjälaknöl på ett bord i Uppsala. Tänk om han ändå hade vetat det när han levde...=) Sen ikväll har det mest blivit tv och mys som igår. Godis, te och lite Idol. Vi har även försökt ge oss på en elektrikers jobb när vi försökte byta lampa i köket. "Kvinnor kan" tänkte vi...och visst kan vi minsann. Iaf få ner den gamla lampan och dra ut en massa kablar ur taket...resten får karln i huset fixa imorrn. Nu ska jag gå och göra vännen sällskap. Katten Tapas har satt sig för dataskärmen och det blir lite svårt att se vad jag skriver. Men...ses!

Innan läggdags

Har varit en trevlig första dag här i storstan. Var ner på stan en sväng på eftermiddagen och shoppade lite. Jag köpte endast en tröja idag...(kommer fler dar=P), vilket var bra för plånboken, men har nu skrivit en hel lista med saker jag ska ner och leta efter någon av de kommande dagarna. Mia köpte en hel massa saker! Trevligt att vara här igen måste jag säga. Lite mer affärer än hemma i Östersund;-)  Och många farliga inredningsbutiker finns det här! Sånna där man går in och ser tusen saker man vill ha! Såg ett par söta ljuslyktor i en av butikerna som jag ska köpa, det får räcka. Efter rundan nere på stan åkte vi så iväg till Rimbo. Mias sambo skulle klippa sig och hon skulle lägga upp sina nya byxor. Alltid lika trevligt att träffa de glada människorna där borta=) Och alla kattungarna! Oj så söta små kissemissar dom hade! Två av de små liven fick åka med oss tillbaka till Uppsala för att få ett nytt hem hos Jonas kompis och hans tjej.

Nu ikväll har det mest varit mys och tv. Druckit kuka cola har vi gjort. Ja, det kommer heta så numera när man har i mina special-isbitar som man kan göra i isbits-lådan jag fick av vännen=) Hur dom isbitarna ser ut får ni tänka ut själva. Nu ska jag gå och se om någon av katterna i det här hemmet har tagit min sovplats. Om så är fallet får väl jag ta deras plats och krypa under nån säng eller upp på nån tv-bänk eller liknande. Keep you updated! God natt.

Äntligen här!

Uppsala, nu är jag här!! Igår vid 22.57 anlände jag och Tjälaknölen till Uppsala. Möttes av den bästa vännen man kan ha, och hennes Jonas. Känns underbart att vara på Uppsala-mark igen! Känner mig verkligen hemma här! Blev en lugn kväll med lite fika och prat innan jag, som var sjukt trött, störtade rakt ner i sängen och somnade. Och imorse blev det en skön sovmorgon, sen frukost och efter det en lång varm dusch! Så härligt att vara ledig och komma bort från trista Östersund, och njuta av ledigheten på annan ort! Senare idag åker vi nog till Rimbo en sväng. Annars blir det nog en lugn dag.

I love Uppsala! Och dig CaraMia=)

En dag kvar...

..sen Uppsala, kommer jag! Längtar härifrån nu. Är less på allt som börjar på H, Hösten, Helgerna då det inte händer nåt kul och Han i backen. Less less. Så nu ska jag hem och tvätta och packa, sen imorrn eftermiddag går tåget=) Längtar, LÄNGTAR!!

Biljetterna bokade

Sakta men säkert arbetar jag av veckans lista. Nu har jag iaf bokat biljetterna till Uppsala, så nästa vecka vid den här tiden är jag där=D Längtar galet mycket! Har inte vart där sen maj, och det känns som att det är en hel evighet sedan! Men nu blir jag där i fem dagar. Skönt med lite semester! Har planerat in en del saker jag vill göra när jag kommer ner, promenera i stan, dricka vin med vännen, träffa grabben på Bäverns gränd, shoppa lite på Lush, Ikea lär det väl bli en sväng också. Blir nog några trevliga dagar där nere hoppas jag!

Började även måla på tavlan igår. Ska bli spännande att se vad det blir av det hela.

Igårkväll hade jag besök av H också. Hunden var inte med, hon fick stanna i bilen. Blev sent, men det var kul att träffa han. Kanske hinner vi ses nåt i helgen också=)

RSS 2.0