Händer i veckan...

Boka biljetter till Uppsala. Längtar verkligen dit nu...
*
Ska börja måla på en tavla som ska bli en present...var och köpte dukpannåer och penslar igår.
*
Förhoppningsvis hinner jag träffa H något mitt i allt hans jobbande.
*
På fredag eller lördag ska jag och C på två-års fest...gratis inträde på fredagen, så det skulle ju sitta fint att gå den dagen=)
*
Ta med mig pappsen på stan och sen ska vi hitta en bra kamera till mig tänkte jag. Fick lite pengar i present också, så det blir finemang det.
*
En massa saker blev det visst. Då har jag det jag gör i veckan=) Nu ska jag fika lite innan jag går hem...och kanske har jag fått ett spännande paket på posten idag också...;-)


Ny vecka

Måndag idag. Trögt att gå upp i morse. Helgen var bra, först festen i lördags och sen igår lite födelsedagsfirande hemma i Lit.

Festen då...Jo, Cathrin dök upp hos mig tidigt på eftermiddagen. Vi hade en del att fixa inför kvällen, som att fixa håret, musiken, äta, fixa snacks, bestämma vad vi skulle ha på oss...vi tjejer är rätt omständiga när jag tänker efter. Vid sju dök Johan upp. Vi tre hade skojigt värre. Upptäckte t.ex. att jag har en väldigt rolig lekpark utanför huset...Sen i niotiden började de andra ramla in. Fick en jättehäftig klänning av mina vänner i Umeå, och numera har jag ny favorit musik i bilen, tack Cathrin för skivorna!! Vi blev nog åtta stycken tillslut. Det var kul att så många kom=) Sen i tolvtiden var det utgång, men vi var bara tre stycken som ville fortsätta ut. Men men, vi hade kul ändå! Trots att vi inte kom in där vi hade tänkt oss...Vid tretiden hade jag nog kommit hem och i säng. Pratade lite med Uppsala innan jag somnade.

Och igår...då blev jag lite äldre. Fast det märktes inte så mycket. Åkte till kära familjen i Lit. Fick tusen Mister-pussar, tårta, lite presenter och god mat. Det var trevligt! Nu ska jag snart gå ner på stan och handla lite innan jag går hem. Det blir nog lugnt ikväll. Kanske lite mys framför teven. Men det återstår att se. Höres!!

Städa hela dagen

Först städa på jobbet. Sen städa hemma. Ja, jag måste faktiskt göra det nu! Dammråttorna börjar bli riktigt aggressiva hemma hos mig, och då är dom verkligen inte att leka med! Så jag tänkte ta fram min super dåliga dammråtts-uppsugar-maskin, och suga bort de små odjuren för alltid! Tänkte att mina gäster imorgon ska få slippa dom. Jag hoppas att alla som jag bjudit kan komma imorgon på min fest. Jag och Cathrin har planerat den rätt länge nu, så jag hoppas att den blir så bra som vi tänkt oss den. Hon är min dj ;-) och står för musiken. Toppen! Så är det någon som känner för att komma på fest imorrn så är ni välkomna! =)

Visst ja, har ju tvättstuga idag också. Men först ska jag ner på stan en snabbis. Sen tänkte jag gå hem till Frösön. Är helt slut efter den här veckan, har inte haft en lugn stund! Så imorgon blir det antagligen sovmorgon innan Cathrin kommer till mig. Men...ja, kram så länge!

Det måste väl ändå finnas tid till att lämna tillbaks det jag glömde hos dig...?

Jag vill ha tillbaks min hårklämma! Den ligger i ett hus några backar bort från mig. Jag orkar inte gå och hämta den, så jag hoppas den kommer ner till mig. Men jag vill ha tillbaks den innan den som bor i lägenheten åker bort imorgon. Får jag inte tillbaks den idag dröjer det en massa, många många dagar innan jag ser den igen! The problem är bara att den som har den hos sig är en aning svårkontaktbar, ja nästan omöjlig att nå! Och aldrig har tid. Men som sagt...det måste väl ändå finnas tid till att lämna tillbaks det jag glömde hos dig?

Mitt i eländet så längtar jag till lördag! Då blir det fest. Roligt, roligt!

Uppladdning

Idag är jag riktigt hoppig. Går och väntar på att klockan ska bli 18 då F1:en drar igång. Jag och Johan ska ha en riktig helkväll hos mig, med middag och sen ska vi se loppet. Har läst på lite inför ikväll, så jag är riktigt förberedd;-) Hamilton har väldigt goda chanser att vinna. Tänk vad häftigt om nykomlingen går och tar hem alltihopa! Heja Hamilton!! Såhär kommer starten se ut i eftermiddag. Felipe Massa i pole position. Därefter Hamilton, Räikkönen och Alonso. Det kan bli en spännande start!


Lewis Hamilton - McLaren: 107 poäng, vinner ifall han blir:
  • 1:a eller 2:a.
  • 3:a, 4:a eller 5:a och Alonso inte vinner.
  • 6:a eller 7:a och Alonso blir bäst trea samt Räikkönen inte vinner.
  • 8:a och Alonso blir sämre än fyra samt Räikkönen sämre än tvåa.

Fernando Alonso - McLaren: 103 poäng, vinner ifall han blir:

  • 1:a och Hamilton är trea eller sämre.
  • 2:a och Hamilton är sexa eller sämre.
  • 3:a och Hamilton är åtta eller sämre samt Räikkönen inte vinner.
  • 4:a eller 5:a och Hamilton sämre än åtta samt Räikkönen trea eller sämre.


Kimi Räikkönen - Ferrari: 100 poäng, vinner ifall han blir:

  • 1:a och Alonso trea eller sämre samt Hamilton sexa eller sämre.
  • 2:a och Alonso fyra eller sämre samt Hamilton åtta eller sämre.

Så, vem vinner? Finnen? Britten? Eller spanjoren?


Det är nu det gäller!

Brasiliens GP 2007

 

  Imorgon går loppet.
       
                                   Vem vinner VM?
               
                                                              Hamilton, Alonso, Räikkönen?
        

Så vad bestämde jag mig då för...?

Har varit lite dålig på att uppdatera angående flytten till Uppsala...två har redan hunnit fråga mig om vad jag beslutade mig för. Det blir iaf så att jag väntar till efter jul. Jag ringde killen igår och tackade nej. Det var med blandade känslor eftersom det här var precis det jag letat efter hela hösten, men det känns som att det blir så jobbigt nu när det snart är jul. Vill nog hellst vara i Östersund då, och det blir så krångligt att pendla och behöva ta ledigt från jobbet och så. Så Östersund får stå ut med mig ett tag till! =)


Ska jag, eller ska jag inte?

För ett tag sedan svarade jag på en annons angående en lägenhet i Uppsala. Funderar ju på att dra ner dit någon månad för att få lite miljöombyte. Ikväll hade jag fått svar tillbaka, så jag ringde upp killen med lägenheten, och det verkar som att jag kan få hyra den om jag vill! Han ska hyra ut den nov-jan, den ligger ganska centralt, ja den skulle passa mig perfekt! Men nu är jag i valet och kvalet. Eftersom det redan har gått ganska långt in på hösten hade jag tänkt att vänta tills efter jul med den eventuella flytten, men så dyker det här upp! Hur ska jag göra? Får sova på saken. Imorgon ska jag ha bestämt mig...


Det var en firmafest som hette duga!

Shit, min kropp skriker idag! Efter en hel kväll och natt ute i högklackat skulle jag behöva ett varmt bad och massage! Det var nämligen firmafest igår...

Vi skulle samlas tio i sju på bowlinghallen. Jag och en ny kollega kom dit först, så vi tog det lite lugnt, beställde en varsin öl och satt och väntade in de andra. Sen bowlade vi i en timme. Det var riktigt kul, även fast man inte är så duktig. Efter det gick vi ner till kontoret, och där satt vi och hade trevligt till strax före nio. Kl nio var det mat på Gamla teatern. Vi bjöds på amerikansk buffé, som var jättegod! När klockan närmade sig halv tolv gick vi ner till kontoret igen, för att dricka upp oss lite innan vi skulle gå på krogen. Och som vanligt var det bara jag och grabbarna kvar som ville gå ut. Jag tog två i varje arm och så knatade vi ner till Olearys. Vi hade jätteskoj! Fick se mina kollegor dansa och det var en upplevelse i sig=) Vi var där tills dom stängde, då gick vi ner till kontoret...igen! Efterfest...

Vid tre orkade inte mina ögon hålla sig vakna längre, då var det dags att gå hem. Kom hem vid halv fyra och då blev det sängen direkt! Sen vaknade jag först vid kvart i två idag...men jag fick min välbehövda sömn iaf. Och nu sitter jag här och varenda liten muskel i hela kroppen gör ont! Blir nog lugnt resten av helgen om kroppen får bestämma!

Jeerk ägde scenen!

image31 
Vackert.

Igår kväll var jag för andra kvällen i rad på Storsjöteatern. Den här gången var jag och mamma där för att se "The ultimate rock and rythm show" med "The Jeerk". Det är tredje året i rad som jag ser dom. När jag såg att dom skulle komma hit i år ígen var det ingen tvekan om saken, jag skulle dit!! Jeerk är en dans/show/step-grupp från Göteborg som med sina gympadojor med stepjärn gör en liten annorlunda show kan man säga. Dom får till härliga rytmer genom att steppa och använda sig av olika hjälpmedel så som hockeyklubbor, tunnor, borrmaskiner, zippo-tändare, blåsa i flaskor m.m. I år hade dom med lite mer sång och även monologer som var riktigt bra. Det är verkligen lätt att skratta åt dessa fem killar som är riktigt duktiga musiker/dansare/skådespelare!

image31 
Så duktiga att man ryser! Han längst till vänster tog av sig alla kläderna på scenen också. Alla!

Öppningsnummret var underbart bra, men sen följde en halvbra show fram till pausen. Jag hade säkert alldeles för höga förväntningar eftersom jag sett två underbara föreställningar med dom tidigare, men jag var faktiskt lite smått besviken och hoppades verkligen att det skulle bli bättre än så efter pausen. Och det blev så bra som jag hoppats tillslut! Nu kom alla nummer som jag suttit och väntat på. T.ex. när dom kommer in som hockeyspelare, utrustade med hjälm, hockeytröja och klubba för att steppa och göra ett fantastiskt nummer genom att slå med klubborna i golvet och skapa olika rytmer. Sen är det så häftigt när hela scenen släcks ner och dom tar fram sina zippo-tändare och gör ljud med dom genom att stänga locken plus att det blir en härlig effekt med små gnistror där i mörkret. Det numret avslutas sen med ett vackert lucia-tåg där gossarna tågar ut med sina tändare=)

Ett annat fantasifullt nummer är det med byggarbetarna. Dom kommer in på scenen med borrmaskiner, stora trähjul som man har kablar på, tunnor och annat. Dom gör ett underbart trum-nummer också där dom slår på helt vanliga plasttunnor! Det är fantastiskt vilka ljud dom kan få till och att dom kan skapa musik genom att använda sig av vanliga grejer! Jag kan bara säga att det var en superhäftig och underhållande show dom bjöd på igår! Har ni chansen att se dom, gör då det!! Dom spelar även ikväll och imorgon kväll på Storsjöteatern. Det var en grymt bra avslutning på den annars gråa och snöiga höstkvällen=)

Robert Broberg-kväll

                     

Här i min skrivmaskin tänkte jag nu berätta lite om hur det var igårkväll, när jag och H var och såg Robert Broberg! Det var en kylig höstkväll igår. Väder-leken hade t.o.m. spått om snö de närmaste dagarna. Vi träffades iaf vid sju på Storsjöteatern. Vi är båda förkylda denna kväll, men man kan inte låta bli att tro att det kommer bli en toppenkväll ändå! Tidigare på dagen trodde jag att allt bara skulle bli öken för att jag var så trött och hängig, men när vi träffas där på teatern, och när vi omfamnar varann, då känns det genast bättre=) 

    

Vi var först in i salongen vid insläppet, och skyndade oss ner till våra platser på rad sju. Satt nära och småpratade lite om våra förväntningar, tittade lite på scenen och kunde utav det vi såg där förutspå lite av vad som komma skulle. Sceongrafin bestod av en stor bild, inte direkt någon picasso, men däremot föreställde den Robban i sina yngre dar, diverse instrument, färgglada pallar, skrivmaskinen hade sin givna plats, och såklart den blå gitarren! Allt som hör en Robban-konsert till fanns där=) Satt nästan och hoppade i stolen och väntade på att showen skulle dra igång, men det kändes verkligen som att tiden gick i Ulla-trapid! Men så släcktes belysningen i den fullsatta salongen och jag kände hur det i mig sa Bank! Bank! Bank! Och så äntrade Robban scenen!

      
Han var sig lik, med sin röda skjorta och rufsiga frisyr! Han började berätta på sitt alltid lika skämtsamma sätt, hur hans karriär startade en gång i tiden. Berättelsen följdes sen av låtar som Maria-Therese, Ingela, Carola (en stor favorit), Ellen och några andra tjejer som han skrvit om. Det är nästan så jag måste hejda mig där jag sitter för att inte hoppa upp och börja dansa av glädje över att få höra alla låtar som jag växt upp med och som jag kan utan och innan! 

   

Trots att vi båda var lite som snoriga sture denna kväll satt jag och H och sjöng med i låtar som Uppblåsbara Barbara, Båt-låt, Vatten, Utskitet äppelmos Blues (som vi kunde texten på bättre än vad Robban själv gjorde!) och vi hade jätteroligt! Vi var bland de yngsta i publiken. Den större delen var medelålders herrar och bredaschlade tanter. Ja, tiden går fort när man har roligt, och på ett ögonblick var föreställningen slut! Händerna blev nästan lite ömma av alla aplåder, ändå kan man inte sluta aplådera åt denna underbara artist! Och det blev verkligen en toppenkväll! Jag fick ju sitta bredvid 1983 års ängel och se min idol=)! Ja, jag kände mig som världens lyckligaste! Det där kommer jag att minnas som en av dom stunder...när verkligheten blir sagolik!

Äntligen Onsdag!

Japp, nu är onsdagen äntligen här! Har jobbat klart och kommer precis från stan efter att ha varit och hämtat ut våra biljetter inför ikväll. Kl. 19.30 börjar konserten. Jag och H ska träffas vid sju på teatern. Längtar =) Jag har bara positiva förväntningar. Att få gå med H och kika på Robban, det kan knappast bli bättre!  Läste recenssionen i Öp igår, och det verkar som att det kommer bli en väldigt bra konsert, med både gamla och nya låtar. Så nu tänkte jag hem och vila, för jag är så himla trött, och frusen dessutom! Och förkyld i näsan är jag också...haha, egentligen kan jag sammanfatta hur jag känner mig med de här orden, som kommer från självaste herr Broberg!


Godda´ godda´
här kommer jag
Snoriga Sture så kallas jag
å jag e sno-
rig må ni tro
Snoriga Sture från Örebro

Hela dagen e´re attjo
det e inte någe´ lattjo
alltihop e lite prosit
jag e alltid röd om nosit
smittar ner
så´na som er

Så allting e
förkylt hehe
för Snoriga Sture går allt på sne
jaha jaha
nu kilar jag
Snoriga Sture så kallas jag

a-a-a-attjo-o!


Ja, just det! Nu kilar jag också! Kram kram!!

Den här förklyningen...

...är en näsförkylning. Det har jag konstaterat nu. Undrar förresten om det finns nåt som heter "näsförkylning..." Ja, om inte så gör de det nu! Jag är nämligen bara förkyld i näsan. Det är inte så farligt, men är nog så jobbigt! Och det gäller att klä på sig idag om man inte vill bli ännu mer sjuk, för det är så fruktansvärt kallt! Det ser jättefint ut såhär inifrån, där det är varmt och skönt. Solen lyser från en nästan klarblå himmel. Men när man väl står där ute i blåsten, då är det inte så roligt längre. Det spelar nästan ingen roll hur mycket kläder jag har på mig, jag fryser ändå!!  Och nu sitter jag här och drar ut på plågan att cykla hem så länge som möjligt. Kommer säkert ha motvind också...blir mysigt det. Sen ska jag packa mig iväg och åka till Lit. Ska väl åka in hos pappa och hämta Mister också. Mister klister, Macken-vovven, min älskling=)

Förkylning? Bläää!!

Ikväll är en sån där kväll då jag försöker fördriva tiden på nåt bra sätt för att inte tråka ihjäl mig! Lyckligtvis räddade Cathrin mig en stund när hon ville ha med mig på lite fika här på kvällskvisten, och såklart lite skvaller=) Det var trevligt! Fast jag känner mig lite hängig...

Vaknade imorse och kände genast några små förkylnings symptom i näsan. Vet inte var dom så plötsligt kom ifrån, men ruggigt väder, dåliga kläder, och möjligtvis något mer kan ha en bidragande orsak. Men jag försöker allt jag kan med att skrämma bort de små bacillerna innan dom förkyler ner mig helt och hållet. Förresten, H och vovven kom och hälsade på hos mig igårkväll! Det var trevligt. Dom gick ganska sent, eller tidigt...beror lite på hur man ser på saken...=)

På Onsdag får jag träffa H igen. Då ska vi gå och se Robban=) Som jag längtar!! Hoppas jag slipper sitta och snora då! Slipper jag det tror jag det kommer bli en väldigt lyckad kväll! Vi har rätt bra platser också, rad sju tror jag det är...Ska hem och sova snart så att det fortare blir onsdag nån gång;-) Sen ska jag och mamma se "The Jeerk" på torsdag och på fredag är det firmafest! Fullt upp hela veckan alltså, men roligt kommer det med all säkerhet att bli! Men...sova först var det ja. Godnatt!!

Så kan det gå...när fel däck är på!

Imorse gick starten på näst sista loppet i F1 för den här säsongen. Hade gärna sett det, men orkade verkligen inte vakna i åtta-tiden då dom startade. Loppet, som tydligen var väldigt spännande, gick i Kina idag, därav den dumma sändningstiden. Men jag hade goda förväntningar på Hamilton som startade i pole position, dvs. längst fram. Sen fick jag höra från pappa att "det var nån finne som vann..."  Räikkönen såklart. Hamilton hade pga en massa omständigheter, bl.a. nästan helt sönderkörda däck, brutit loppet. Men på en mycket hedrande andraplats kom fina Alonso! Nu ligger han bara fyra poäng efter Hamilton, och sen kommer Räikkönen i poängställningen. Så nu är dom tre som slåss om VM-titeln! Hade inte Hamilton brutit idag utan gått först in i mål, då hade han säkrat VM-titeln, men så blev det alltså inte nu. Bara att hålla tummarna för nån av McLaren pojkarna om två veckor då...



Dessa tre har chans att vinna VM...Hamilton, Alonso och Räikkönen. Dom två längst till vänster hejar jag på!
Heja, heja!! ;-)

October is the month!

Mitt i höstmörkeret kommer några dagar i Oktober som lyser upp lite extra. Det är namnsdagar och födelsedagar. Jag lyckas faktiskt pricka in hela två av dom dagarna! Dels idag, och sen om några veckor, då jag fyller år. Annars är Oktober en av de tråkigaste månaderna på hela året tycker jag! Det är en sån här mellan-period, då de fina, färgsprakande löven precis håller på att ramla av träden, och precis innan snön kommer. Ingenting roligt som händer! Så vore det inte för dom här speciella dagarna så skulle det vara skit-tråkigt! Tidigare i sommar trodde jag att jag skulle vara i Uppsala vid det här laget, men så blev det inte. Vet inte när och om det blir av heller. Jag får se helt enkelt. Istället försöker jag liva upp de gråa höstkvällarna med att mysa till det lite extra med tända ljus, gott fika och kanske lite trevligt sällskap av H. Så i år står jag förhoppningsvis ut med hösten fram tills att julen börjar närma sig=)
Heja Oktober!

image32

Nu ramlar löven av träden! Skogen 070929

Längtar, längtar, lääääängtar!!!!

Nu är det fixat och klart! Biljetterna är bokade. Sällskapet är fixat. Nästa onsdag då...=)

Jag fick min första skiva med honom i julklapp när jag var fyra. Såg min första konsert med han när jag var fem. Sedan dess har det blivit ytterligare tre konserter! Och nästa vecka kommer han till stan igen...=) Vi har äntligen bokat biljetterna nu. Det är nog fyra år sedan jag såg honom live sist, Robert Broberg! Jag och H ska gå och se han på Storsjöteatern på Onsdag. Vi lyckades få biljetter den dagen, på måndagen och tisdagen är det slutsålt! Vi bestämde redan första gången vi träffades att vi skulle gå och se "Robban" till hösten när han kommer hit. Det visade sig nämligen att vi båda två har han lite som en idol! Jag längtar, det ska bli så roligt att se han igen!! Och trevligt sällskap får jag också;-)




Om kärleken va stadsminister, ja de vore väl bra
om krigsministern hette Puss & Kram
hur skulle re va?
om finansministern sa: pengarna dom får ni tillbax, oh ja!
om kulturministern hette humorn - va kul vi skulle (ha ha) ha!

Låt hjärtat regera
både 1:a & 2:a kammaren
love for president
amore dictatore
liebe für kansler
tjena-muff-tung-pung!

Om kärleken.. osv.
om om om omtanken va huvudfråga hur skulle re´va
om skolministern hette 'Fri Vilja'
en sån ska vi ha, så att kärleken kan bli stadsminister...

Låt oss få ett slut på alla knäppa beslut
kandidat Hat, ska helt enkelt inte ha några fler mandat
- varje minister ska va din & min - ister!
eller hur va´säger ni, brothers & sisters

Om kärleken.. osv.
om välkommen va invandrarminister, oh ja!
låt tolerans bli justitieminister, de e ju just dit vi ska
så att kärleken kan bli stadsminister - i morrn? nää idag!

text: Robert Broberg

Det var nice igår=)

Jodå, jag hann med allt jag planerat igår innan H dök upp. Först vila i några timmar, sen fick jag min efterlängtade pizza;-) Diskade undan allt, städade undan lite i köket och sen slängde jag ett ton reklam också som höll på att ta över lägenheten mer eller mindre. H och vovven dök såsmåningom upp, så sen blev det lite TV, lite fika, lite mys...ja. Vet inte om jag vågar tala om när jag gick och lade mig...men vid halv tre hade jag nog lagt mig iaf. Och jag skulle upp vid sex! Så idag har jag gått och sovit kan man säga. Men..det var nice igår=) så det gjorde inget att jag var lite trött idag=) Nu hemfärd, sen sova, sova sova!!!!

Japp, de var de det.

Har precis jobbat klart för dagen. Är helt slut! Började kl halv sju imorse, och var klar nu vid halv två ungefär. Sista stället jag städade idag var ganska jobbigt. Dom som jobbar på det stället har precis flyttat in i den där lokalen, och håller för fullt på med att möblera och packa upp grejer på sina kontor. Dessutom hade dom möte där idag, så det sprang kärringar där överallt, mellan mig och alla flyttkartongerna! Kände nästan för att slå till dom med moppen, men det hade nog inte varit någon bra ide om jag vill behålla jobbet.


Måste få berätta när jag ändå håller på...

Igår var jag otroligt trött och less och tänkte muntra upp mig själv med att beställa pizza till middagen från pizzerian som ligger alldeles nedanför mig...börjar leta efter pizza-papperet som jag vet att jag ska ha...någonstans. Jag letar å leter, och efter mycket om och men hittar jag det äntligen! Har gått och längtat efter den här pizzan hela dagen, jag vet precis vad jag vill ha. När jag hittat den i listan tar jag upp telefonen för att slå nummret och beställa. På framsidan står telefonnummret tillsammans med öppetiderna...tis-sön 11-20 står det....hmm, men måndag då? Hur länge har dom öppet idag? Längst upp ser jag då att det står "Måndagar stängt" !! Då rasar hela min lilla värld samman, jag som gått och längtat efter den där pizzan hela dagen, också har dom stängt!! Men vad gör man...det blev lite rester från frysen istället.

Pizza ikväll istället...?



Nu ska jag cykla hem. Tänkte vila lite och sen diska innan jag ska träffa H ikväll=)


Det regnar i Östersund idag.

Måndagsmorgonen blev inte bättre när jag klev upp ur min varma säng, vickade upp persiennerna och konstaterade att det regnade ute. Jippii, jag som skulle cykla till jobbet!! Men det var bara att bita ihop, ta på sig regnjackan och trampa iväg. Slutade tidigt idag, redan vid strax efter elva var jag klar. Skönt. Nu verkar regnandet ha lugnat ner sig lite, så då kanske jag kan cykla hem snart. Ska lägga mig i soffan under filten, fika lite, titta på teve, och kanske äta lite godis. Hade jag haft en video/dvd skulle jag sett på film...men det får bli tv istället. Höres!

RSS 2.0