Promenad i vinternatten

Jag och Mister har precis varit ute på kvällspromenaden. Nu har det snöat, så det är vitt och fint igen! Vi har varit ute och tittat på stjärnorna! Vi såg massor med sjärnor, och några stjärnbilder kunde vi se också * Nosade lite på räv- hare och rådjursspår. God natt!

image38

Nu händer det grejer!

De senaste veckorna har det börjat lossna när det gäller boende i Uppsala. Har fått kontakt med flera stycken som har lägenheter eller rum att hyra ut. Men det slutar alltid med att dom inte vill hyra ut bara några månader, som jag tänkt mig, eller att den som var före mig tog lägenheten. Men häromdagen svarade jag på en annons...det var en tjej ute i Flogsta som ville hyra ut ett rum i sin trea. Igår fick jag svar. Nu ska min kompis där nere kaske iväg och titta på lägenheten åt mig nästa helg. Jag tror det skulle passa mig jättebra, trots 5,4 km till bästa vännen! Men det kommer inte alls vara lika långt avstånd mellan oss som det är nu!=) *längtar*

  vackra, vackra Uppsala! här vill jag bo!

Imorrn är det nyårsafton. Är bjuden ut till körfältet, där vi, gänget, ska äta och umgås! Ser faktiskt fram emot ett nytt år. Det känns som att det bara kan bli bättre än vad det här året har varit.





see ya

Detta har hänt:

Hela julen har jag tillbringat här i Lit. Bara tagit det lugnt och myst med familjen. På annandagen träffades så gott som hela gänget hemma hos två av grabbarna, och vi festade lite och hade väldigt trevligt! Hade räknat med att klara av en sväng ute på krogen också trots att det var jobb nästa dag. Men en sväng blev en svääääng, det vill säga längre än jag hade tänkt mig. Vid halv fem somnade jag...och klockan ringde halv sju! Pigg och utvilad...näe!! Men jag hade en väldigt rolig kväll med mina kompisar som jag inte träffat på ett tag=)  ett gott råd bara...*var inte ute och ränn hela natten innan du ska upp och jobba*

Ja, igår och idag har jag som sagt jobbat. Vi fick minsann inget ledigt i mellandagarna. Igår var den jobbigaste dagen på länge på jobbet. Vägen dit var längre än någonsin. Endast två timmrs sömn natten innan, inte bra! Men det var lite att göra, så jag fick sluta vid elva! Då promenerade jag upp till Litsvägen för att hämta min bil som jag lämnat där kvällen innan, och sen var det raka vägen hem till sängen! Idag var det lite lättare att jobba. Sov lite mer inatt, och så var jag klar vid elva. Gick hem och bakade lite pepparkakor, sen åkte jag hit till Lit. Nu är jag ledig i fyra dagar igen, och det ska bli så skönt!! Ska försöka träffa lite kompisar, och sen är det nyår!!

God Jul då=)

Ja, så var det bara några minuter kvar på denna julafton då! Har haft en lugn och mysig dag och kväll med familjen och djuren. Jag har ätit godis, ätit kakor så jag fick ont i magen, myst med Mister framför brasan, druckit glögg, rimmat på julklappar, och bara haft en riktigt helmysig julafton! Har fått fina julklappar! Känns inte som jag förtjänat allt det jag fick, så jag är verkligen jätte, jättenöjd och glad! Mina fina bröder gav mig cd-skivor, och jag fick två presentkort på HM=D  Bara massa bra saker!! Nu ska jag gå och äta en knäck!! God fortsättning på julen alla tomtar där ute! =)

Full (i) helg(en)...men släkten e värst!

Här kommer äntligen en liten uppdatering för alla nyfikna släktingar;-)

Fredag:
Först jobb, sen firmafest. Först hade vi personalmöte, och i samband med det hade vi ordnat en liten julfest. Vi blev bjudna på mat som beställts in till kontoret. Mycket gott var det, flera olika sorters pajer med sallader och sånt. Till efterrätt blev det en rosa, rätt smaklös cheescake. Till maten bjöd chefen på öl och vin...han hade korkat upp alla flaskor utan att veta hur många som ville ha, så sen var det bara till att dricka=) Vi hade lite tävlingar och sen spelade vi "melodifestivalen spelet". Delade in oss i två lag, och jag blev lite förvånad över att jag verkade ha mest schlagerkunskap i mitt lag...men vi vann iaf=) Sen blev det kareoke! En kollega hade tagit med sig, så vi som var kvar plus chefen, sjöng och drack upp de sista skvättarna av vinet fram till midnatt ungefär. Dom hade jag däremot kunnat vara utan...de sista skvättarna alltså, ehmm. Kom iaf hem hel och välbehållen och somnade gott sen!

Lördag: Vaknade i tio-tiden av att jag låg fullt påklädd i sängen! Var nog lite trött och vimsig när jag kom hem där på natten...hmm. Sen somnade jag om och sov fram till tjugo i två, då det var upp och hoppa! Hade en del att pyssla med innan det var dags för denna kvälls festligheter. Blev hämtad av mamma, pappa och bror vid halv sju för att sedan möta upp släkten på Bishops arms vid sju där vi skulle träffas för att äta och fira pappa som fyller femtio på måndag. Sammanlagt blev vi nog 21 stycken! Jag hade beställt renfilé med någon form av potatis till, och det var jättegott! Sen till efterrätt blev det hjortronparfait, som var det godaste jag ätit på länge!! Verkligen jättegott!! Jag höll mig till pepsi hela kvällen. Bara doften av alkohol fick det att snurra i huvudet på mig! Jag nöjde mig med att sitta och titta på mina lite mindre nyktra släktingar istället;-) Hihi! Kvällen blev riktigt lyckad iaf!!

Söndag: Träffade Cathrin på Coop där hon fick hjälpa mig att välja hårfärg. Kände för lite förändring nu...Sen begav jag mig hit mot Lit, och här har jag mest umgåtts med familjen och vilddjuren ikväll. Och nu sitter jag här med nyfärgat hår, som en liten kastanj, om jag ska gå efter namnet på färgen=) Det blev fint iaf. Nu ska jag fika och sen borde jag åka mot Frös-Island. Måste försöka få klart pappas present ikväll! Sen är det väl läggdags. Känner inte för att jobba imorrn...men men...Ma råkes nog i måra! Hej svejs!

En dag på jobbet...

Äntligen fredag, och jag har jobbat klart för dagen!!!! Har varit en galen dag med hur mycket som hellst att göra på jobbet! Chefen borta, tre heltidsanställda sjukskrivna. Blä.

05.30 Har snoozat i 20 min. Dags att kliva upp.
06.15 En aning stressad, men klar för att promenera iväg till jobbet.
06.45 Kommer till Step-In, dagens första ställe.
09.10 Iväg till kontoret för lite fika. Sen vidare till nästa ställe.
10.45 Lunch!!!!
11.15 Eftersom jag är en av dom få som har körkort på företaget får jag ta firmabil+ min favvo-kollega med mig ut till Brunflo. Där är det hemstäd idag. Två hus!! Suck. Då visste vi vad vi hade att göra hela eftermiddagen.
13.00 Klar med första, och största huset! Åker omvägen förbi Shell. Köper fika. Fikar. Mums.
13.30 Kommer till det andra huset. Där var det bara golv+toaletter som skulle städas. Gick ganska fort ändå.
14.30 Klar!! Mot kontoret!
14.50  Slut för idag, tack för idag. Har jobbat sju och en halv timme! Trött, trött.

Nu ska jag hem. Pinka, äta, duscha. I den ordningen. Senare ska jag träffa Cathrin. Blir tv och film. Lugn kväll, vilket kan behövas=)

Vår?

Jag vet att det är december, men det skulle lika gärna kunna vara april! Idag har jag plaskat och halkat omkring i vatten och på is. Promenaden till mitt första ställe Step-In imorse blev inte den sköna promenad som jag är van vid. Gick någon minut efter sex hemifrån mig men var inte framme förän strax innan sju. Vanligtvis tar det en halvtimme att gå dit. Sand-gubbarna är tydligen inte uppe lika tidigt som jag, för det fanns inte ett gruskorn på trottoarerna! Och när jag likt bambi halkade omkring där längs Strandvägen, kommer en bil och kör genom en stor, STOR, vattenpöl utan att sakta in. Vattnet sprutade i en fin båge rakt in mot mig och jag hann vända mig bort, men blev ändå nedstänkt av det kalla, smutsiga vattnet. Stod och svor en stund, sedan halkade jag vidare.

Nu är arbetsdagen slut, och jag håller på att torka mina skor innan jag ska försöka gå(!) hemåt. Gissar att det kommer att ta lite tid, men kanske har den mesta isen smält bort nu...även om jag inte trodde det så hoppades jag iaf att vi skulle klara oss ifrån plusgrader och regn i december. Men växthuseffekten vill nåt annat.

Vet inte vad jag ska göra i eftermiddag och ikväll. Om jag kanske skulle ta itu med projekt "utrota blomflugor", så jag får det gjort innan jul...?! Dom har invaderat mitt kök, och jag tycker inte om det! Också borde jag försöka göra klart presenten till pappa. Han fyller ju år en vecka innan julafton=P Fyller jämnt dessutom! Ja, det verkar som att jag inte kommer sitta sysslolös ikväll. Och sen ska jag försöka med det omöjliga, att lägga mig innan elva! Nu är skorna torra, dags att gå hem! Höres!


Fina, varma, snöfria bilen!

Efter lite drygt ett och ett halvt år av evigt flyttande på bilen, för att undvika parkeringsböter, har jag äntligen, ÄNTLIGEN fått en plats i garaget!! Frågade redan förra hösten efter en stolpe, men det fanns ingen ledig att hyra då. Så förra vintern blev det till att sopa, skotta och skrapa i stort sett varje dag när jag skulle flytta den. Tycker inte om datumparkering. Jag har stått i kö för att få en stolpe, och i förmiddags ringde tanten från Frösö fastigheter och sa att det fanns en ledig plats om jag ville ha den! "Ja tack" sa jag! Det allra bästa är att jag får stå i garaget=D Så jag får inte bara värme, jag slipper sopa av den varje gång jag ska ut och köra också! Nu behöver jag bara få tillbaka min bil så jag har nåt att ställa i garaget. Den lilla röda står på verkstan i Lit för lite service. Där har den det bra visserligen, men gissa om den kommer bli glad när jag berättar för den att den slipper stå ute i vinter=) very nice! Nu ska jag hem och inspektera! Höres!

kortkort

Var och klippte mig idag efter jobbet. Provade en ny frisör som jag blivit rekomenderad, och det var jättebra där, så dit återkommer jag nog fler gånger. Var lite less på mitt långa hår, så jag klippte av det ganska mycket. Blev bra, och nu ska jag bara färga det innan jul så blir det ännu bättre=) Frisören som klippte mig tyckte jag hade fina skor, så det plus hennes (som det verkade) stora intresse för Desperate Houswifes blev vårat samtalsämne. Själv är jag inte så insatt i serien att jag kan namnen på alla skådespelarna, så jag bara höll med och sa "mm" när hon sa nåt...Kalaset kostade en del också, så plånboken blev glad när vi gick och handlade billig mat. Och nu sitter jag här, nykllipp, mätt och en aning trött. Funderar på om jag och mina fina skor ska traska hemöver. Just ja, jag fick till mina nya skor till sist, så nu kan jag ha dom utan några större problem! Med lite bomull och tejp löste det sig. Jag kan ja;-)

december

Julmånaden är här. Det är faktiskt lite julstämning redan med all snö, och stjärnor och ljusstakar som syns i fönstren. Jag fick upp min stjärna och mina julgardiner i fredags. Blev jättefint. Nu ska jag bara försöka ta tag i julstädningen också, så det blir lite rent och fint till jul. Dammråttorna får faktiskt flytta på sig. Börjar bli lite trångt med dom inneboende hos mig nu. Åsså ska jag göra de å göra de å göra de...gnng har så mycket jag ska göra! Leta gran, baka pepparkakor, städa här å städa där. Köpa julklappar, slå in julklappar. Det kommer sluta med att jag gör allt sista dagarna ändå. Nä, jag får försöka ta tag i det där på nåt sätt så det slipper bli så stressigt.


RSS 2.0