Sisat dagen i sommriga Uppsala

Allting är en ända röra. Mitt rum ser ut som ett bombnedslag. Började packa lite smått inatt men det mesta ska bara stuvas in i bilen. Orkar inte bry mig om att hålla nån form av ordning denna sista dag i Flogsta, ingen mening liksom. Fick klättra in i hallen nu när jag kom hem.

Jag och Mia var på stan och gjorde en sista sväng så jag kunde inhandla det jag behöver innan jag åker upp. Var på Kina Li och handlade upp ett nudellager bl.a...denna vecka är det som om jag trott att jag är gjord av pengar och att det inte finns några butiker i Östersund! Men nu blir det ingen mer shopping innan resan. Vi passade på att leka lite turister också när vi var ute, och åkte högst upp i Musikens hus och kikade på utsikten som jag sagt att jag ska göra sen jag kom hit i februari! Nu, dagen innan avfärd blev det av. Tjusigt värre var det, man ser hela Uppsala där uppifrån! Ikväll ska jag och Mia ut till Gränby, till Emma. Hon bjuder på middag och jag har köpt med mig lite jordgubbar. Det är full sommar här, har varit så varmt idag att man bara vill slänga sig i sjön! Och alldeles brun har jag blivit efter att ha suttit ute var eviga dag på min långa lunch. Ja, det var ju sista dagen på jobbet här. Lite tråkigt var det, men tomten ute på fabriken fick en kram och alla önskade mig en glad sommar och hoppades att jag skulle komma tillbaka i höst. En av cheferna gav mig en chokladask också!Då blev Jenny glad! Har dock inte vågat öppna den ännu, efter att ha släpat runt den på stan i 25 gradig värme i några timmar...

image61

Är man positiv som fan så går allting bra!

Resternas tid är här. Mina måltider har de senatse dagarna bestått av en salig blandning av det jag hittat i kyl, frys och skafferi. Jag åker upp till jämtland på lördag och tänkte försöka ta vara på det som går så jag slipper slänga det, eller för den delen handla nytt. Dagens middag bestod av sjömansbiff, köttbullar och nuggets! Som sagt, en salig blandning. Det blev en måltid för en hel karl, så nu kan inte pappa komma och säga att jag äter som katta! Det ser ut som att jag klarar mig på det jag har fram till lördag. Imorgon är jag och Mia dessutom bjudna ut till Emma på middag, så då behöver jag inte tänka på det. Det ser jag fram emot, en sista sväng med brudarna innan jag åker upp!

Och imorgon är det sista dagen för mig ute på fabriken. Det känns riktigt sorgligt. Har gått där varje vecka i fyra månader, och på den tiden hinner man lära känna många. Kommer sakna den glada stämningen som råder där, de uppmuntrande orden, de glada skratten och känslan av lugn som jag får varje dag jag kommer ut dit, på landet. Alla där pratar om att jag ska åka upp till "norrland" över sommaren. En kille frågade idag vad det är för väder där uppe, om det är sommar där med. En annan frågade om det fortfarande var snö kvar där...
Så på måndag går jag tillbaks till jobbet i Östersund! Ska bli spännande att se vad som hänt där under tiden jag varit borta, saknar alla galna kollegor.

Annars har veckan varit toppen egentligen. Bekymmren ligger bara på ytan och så fort jag får något roligare att tänka på, vilket är mest hela tiden, så är det som om en vind blåser bort all skit från mig. Längtar efter alla glada vänner, familjen och sötaste hunden i världen! Sakna vännerna här nere kommer jag såklart göra, men dom får jag ju träffa till hösten igen! Allt ordnar sig. Ska bara bara bara ha kul i sommar! Och det är väl så det ska va, är man bara positiv som fan så går allting bra!


Vad skulle man göra utan vänner?

De senaste veckorna har mina känslor åkt bergochdalbana i min kropp, först är jag uppe på toppen och har världens finaste utsikt för att stunden senare rasa ner mot marken och trots att man vet inom sig att man inte kommer störta rakt ner i backen för snart går det uppåt igen, så är det ändå en obehaglig känsla just den lilla stunden det varar. Men i nästa stund klättrar man sakta men säkert upp mot toppen igen, och det är en sån skön känsla! Ni vet nog vad som tog mig upp för första kullen, och även vad som fick mig att rasa neråt. Det som drar mig upp igen är de underbara vännerna som finns runt omkring mig, både de man träffar IRL och de man pratar med över nätet eller i telefonen. Den senaste veckan tror jag att jag slagit rekord i fika, det har varit var och varannan dag som jag suttit och sörplat te på ett cafe här i stan, snackat skit (då mest om sviniga karlar) skrattat och haft det trevligt. Det lite tråkiga är att det är först nu, sista veckan innan jag åker upp till Jämtland som dessa nya vänner krupit fram! Häromdagen träffade jag en gammal klasskompis från gymnasiet, och trots att vi båda sagt i fyra månader att vi ska ses var det först nu det blev av! Sen har jag lärt känna och kommit nära en av Mias kollegor, en jättetrevlig tjej, som man också tänker att "typiskt att vi inte setts tidigare!" I lördags var det vi tre som hamnade hemma hos Mia, där vi såg schlager och drack vin. Efter det gick dessa tre glada tjejer ner på stan och tog en öl på Terassen. Hoppas vi fortsätter umgås på detta sätt till hösten då jag kommer hit igen.

Snart är det dags att börja packa väskorna. På lördag kommer skjutsen som ska ta mig upp till den Jämtländska sommaren. Nu längtar jag faktiskt. Tillsammans med mina vänner ska jag göra den här sommaren till den bästa!

*tack för alla uppmuntrande kramar och ord ni ger mig*

varför ska alla som heter Simon vara så himla bra för?!

Den här grabben gör mig glad just nu. Han sägs vara Danmarks svar på Måns Zelmerlöv och går på replay i min dator. Fick upp ögonen för honom i gårdagens semifinal inför Eurovission Songcontest. Det är verkligen drag i karln, så jag kommer nog smygrösta på han imorgon i finalen! Så vinner han, och ni inte skulle gilla det, får ni skylla på mig.

Simon Mathew kan sjunga han. (sen ser han ju rätt bra ut också...)

Annars e de lugna bullar nu. Dagarna går lättare och lättare och jag börjar se fram emot att få komma upp till ljuva jamtland över sommaren. Ja om en vecka bär det av! Annars har jag bara vart hemma och haft en myskväll för mig själv med tända ljus och god mat. Hade tänkt lyxa till med lite hemma-spa också, men blev uppehållen vid msn av en trevlig prick istället. Försöker verkligen bara göra saker som gör mig glad just nu! Och det funkar, man mår bättre och tänker mindra av det. Imorgon ska jag träffa en klasskompis från gymnasietiden. Ska gå på nationen och fika och skvallra lite. Himla trevligt ska det bli! Sen på kvällen blir det vin och schlager med Emma och Mia. Så så är det. Detta kommer bli en väldigt trevlig helg tror jag!
Blöta pussar

Hur blev det?

Jo såhär blev det.
Har man ägg och mjölk tillsammans i en bunke och sen tillsätter salt och en j*vla massa mjöl på det , ja då blir det pannkaka av alltihopa!

Kände idag på jobbet att jag behövde pigga upp mig med något, så jag bestämde mig för att åka in till stan och shoppa mig glad. Jag och Mia möttes upp och gick tillsammans in till stan där det blev fika och shopping med en av hennes kollegor. Fikat+shoppingen+de glada, uppmuntrande tjejerna gjorde min dag från att ha varit en pissdag till en solskensdag! Jag köpte tröjan jag gått och trånat efter sedan jag flyttade ner, och sen lite rosa underkläder på det. Och det funkade, jag blev gladare! Känns det pissigt imorrn med kanske jag går och köper mig ett par skor eller nåt.


så är det, och så blev det


"Man kämpar inte ihjäl en skugga. Man dödar den med ljus..."


 
  skit också

Som ni har väntat på mig!

Och plötsligt gick allt så fort! Sommaren är här, häggen blommar och syrenerna slår ut vilken dag som hellst. Och för att stilla allas nyfikenhet är det väl dags att erkänna att jag har skaffat mig en karl, en fin och omtänksam upplänning. Eller som min bror sa till mamma "en mc-knutte med en massa tatueringar" (vilket stämmer till viss del, men inte på långa vägar så farligt som det låter). Och det är snart dags att lämna Uppsala för en sommar i Östersund. Som ni kanske förstår vill jag inte alls lämna denna vackra, trivsamma stad just nu! Jag mår bra här men sommaren är nog ändå bäst i Jämtland med skogar, sjöar, mygg och surströmming. Men när hösten kommer då får vi se vad som händer då. Jag vet vad jag vill, och Östersund ingår inte i den planen...





RSS 2.0