Motionera mera!

Vi går som aldrig förr på jobbet. Knappt en enda sitter stilla längre. Vi har blivit utrustade med varsin stegräknare och ska vara med i någon slags tävling som heter Motiomera. Man kan tydligen vinna en massa pengar. Alla steg under fem veckors tid räknas och vi tävlar gentemot de andra distrikten. Dessutom tävlar vi mot varandra på jobbet också. Det visade sig att jag har stora fördelar då jag går till jobbet varje dag. Fusk tycker en del, de som hellre sitter i soffan och dricker kaffe. Ganska intressant hur många steg det blir på en dag. Är snart uppe i sextontusen. Det sista man gör på kvälllen är att registrera stegen på en hemsida där man kan följa de olika lagen. Nu ska jag gå åttio steg till och sen ska jag sova.
xx


Det är vår nu!

För det har jag bestämt. Jag har slängt in vinterskorna i garderoben och tänker att där får de stanna nu. Kommer det mera snö stänger jag in mig tills den har försvunnit igen. Solen har lyst på mitt ansikte flera dagar och det är så skönt att känna riktig värme igen. Jag ser fram emot att åka söderut i slutet av kommande vecka och se hur långt kommen våren är där. Jag ska på den efterlängtade reseskrivarkursen i Sthlm i helgen och ska bo i Uppsala några dagar. Och sen när jag kommer hem är det nästan maj. Våren är välkommen, hela jag har längtat efter den. I morgon är jag ledig och det ska bli ännu en dag med solväder. Det passar mig alldeles perfekt.
xx


Intensiv dag

Jag är alldeles matt. Det är farligt att börja jobba efter att ha varit ledig i fyra dagar. Jag har ju fortfarande knappt piggnat till sen i söndags. Det är väl inte så synd om mig egentligen för jag jobbade bara tre timmar idag. Sen har jag mest njutit av solen. Jag träffade först kompis nr 1 och vi strosade lite på stan och åt sedan en god lunch nere i badhusparken. Sen träffade jag kompis nr 2 och vi strosade också på stan och gick sedan och tog en kaffe. Sen åkte jag hem och träffade kompis nr 3 och vi var ute i den fina vårkvällen och promenerade en timme. Nu sitter jag här och håller på att somna. Men jag är glad, för ljudet i min dator som så mystiskt "försvann" efter nyår då någon ramlade över min dator har nu efter festen i söndags kommit tillbaka. Så antingen blev min stackars dator alldeles chockad och stum pga allt ståhej på nyår eller så var det någon med magiska händer som var här i söndags. Det kommer vi nog aldrig få veta.
xx


Jorden snurrar

Jag är skönt trött och ser fram emot att snart sova. I helgen har jag fått det bästa av det mesta, både sol, en massa god mat och en kväll med vännerna. Det var väldigt roligt igår kväll, så roligt att det snurrade i huvudet hela förmiddagen. Så det har inte blivit några energikrävande aktiviteter idag. Jag har påbörjat mitt lilla småhemliga fiskfjällsprojekt. Låter kanske inget vidare, men nu blir det pyssel på högsta nivå. Jag får så konstiga ideer ibland. Är nog fortfarande lite snurrig och borde sova nu.
xx




Solen är bästa medicinen

Det är konstigt vad lätt man glömmer bekymren när man sitter ute i solen med näsan i vädret. Kroppen suger åt sig varje stråle och fyller den med energi. Jag min lilla människa skulle behöva bo i ett soligt land året om just därför. För jag tycker inte riktigt om de där molnen som rätt som det är fyller min himmel, och inte mörkret som hänger sig fast under alldeles för långa perioder. Jag är som ett litet frö, som behöver massor med värme och ljus för att överleva. Gödning och kärlek. Och någon som vattnar mig emellanåt förstås.
xx







RSS 2.0