lycklig

Jag har suttit och tittat på fotbollsmatchen ikväll, ryssland-spanien. Och spanien vann med
3-0, jag är överlycklig! Jag skulle också göra lunchen till imorgon. Jag spillde ut halva paketet med cous cous på golvet. Då var jag inte fullt så lycklig. Men medan jag sopade miljontals med cous cous utspridda över hela köket hann mitt te få perfekt temperatur, så nu sitter jag och njuter av det och tänker på den kommande em-finalen, där jag förhoppningsvis får se fernando göra några fina mål!

Nej, om Vi skulle ta och krypa ner i sängen kanske?!




Hemma bra, men borta bäst...

Har man bott i på annan ort i fyra månader är det lätt att man blir lite vilse när man kommer upp hit har jag märkt. Även fast jag vet var allt ligger i denna lilla stad har jag lite svårt att orientera mig ibland. Och inte blir det lättare när man ska visa en annan vilsen tjej runt som precis kommit upp från Uppsala! I eftermiddags var jag och Rosita på stan, fikade lite och gick runt i butikerna. Sen hade jag en guidad tur genom stadens trafikskolor då hon ska försöka ta körkortet här uppe i sommar! Jag tror faktiskt jag har lättare att hitta nere i Uppsala än vad jag har att hitta här uppe nu. Galet! När vi gick där längs gågatan idag kom vi på alla butiker vi saknar där nerifrån, som Gina Tricot och New Yorker. Nej här får vi nöja oss med HM om vi vill handla kläder! Roligt värre. Jag tror minsann Östersund är för litet för mig för tillfället. Uppsala är lagomt, men jag har börjat drömma mig ännu längre bort...

natti

iArriba Espania!

Spanien-Italien matchen var inte särskilt spännande. Det hände inte så mycket under de 90 långa minuterna på planen. Inte ens efter förlängningen hade nån lyckats få in bollen i mål. Det slutade med straffar. Spanien vann med 4-2 och jag studsade i soffan och jublade av glädje! Nu ska dom möta Ryssland i semifinalen. Det däremot kan bli riktigt spännande!
Här är tre anledningar till att hålla på Spanien...

1 Målvakten Casillas som räddade två       2 Garanterat snyggaste tröjorna av alla lag,   
bollar under straffsparkarna.                         röda med guldtryck. 
                          

3 Fernando Torres!


Och midsommar var bra. Hela gänget var som vanligt samlat. Vi var hos Patrik här på Frösön, grillade, festade och hade det roligt. Det blev Marite sen, mycket folk men dålig musik.
Goodnight

FBH & NFI

Det har minst sagt varit en händelserik dag. När jag kommer på jobbet inser jag att jag glömt nycklarna till ett av dagens ställen hemma. Jag och Somai (en thailändsk kvinna i femtioårs åldern) som numera följs åt hela dagarna, åker förbi hemma hos mig och hämtar nycklarna när vi är på väg ut till Frösö behandlingshem. Vi åker sedan längs med Frösövägen, och när vi precis passerat Östbergsskolan står där ett helt gäng med poliser. Hinner knappt reagera, ser bara de gula västarna och att en av dom står och mäter hastigheten och flera andra som vinkar in bil efter bil. Jag är en av dom. Detta är första gången under mina fyra körkortsår som jag blir stoppad, och jag är säker på att jag kört en kilometer för fort! Med hjärtat slåendes i hundrafyrtio hoppas jag iaf att jag har den turen att få mina böter av den snygga killpolisen. Men istället kommer en trevlig tjejpolis fram till mig och vill se på körkortet och vill sedan att jag ska blåsa. Sedan släpper hon iväg mig...Puh! Det andra problemet stöter vi på när vi kommer ut till FBH och vi möts av en skylt på dörren som talar om att de bytt ut alla lås i ytterdörrarna! Efter lite pyssel lyckas vi nå en människa därinne som kan släppa in oss. Fick sedan veta att tre ungdomar fått tag på en nyckel och rymt vid lunchtid igår, vilket var precis efter att vi hade åkt! Dagens tredje problem stöter vi på när vi kommer ut till Kinnarps efter lunch. Någon har tagit vår dammsugare! VI KLARAR OSS INTE UTAN VÅRAN DAMMSUGARE! Det är apmånga kvadratmeter med heltäckningsmatta på stället som ska dammsugas! Det är lite svårt att dammsuga utan en dammsugare...Dom letade fram en liten skitdammsugare till oss istället, så det löste sig det med. Så det gick bra tillslut med allt. Jag och Somai har bestämt oss nu för att skaffa en svart corvette istället för vår fula peugeot som vi kör runt i. Jag tror jobbet skulle bli mycket roligare då. Vi kommer garanterat ha snyggast firmabil i hela Östersund! 

Om jag bortser från jobbet så har allt annat gått som smort idag. Tog mig hem på min halvtaskiga cykel med cykelkorgen full av inhandlad dryck inför fredagen, och fick ha alla flaskor hela när jag kom hem. Lyckades äntligen boka en klipptid på NFI nästa onsdag och min röda pärla gick igenom besiktningen med endast en anmärkning på en skadad släpvagnskontakt. Så slutet gott...

*dröm*


Jag är så bortskämd!

I morgon ska min rullande vän in på kontroll. Hon ska undersökas både fram och bak, inuti och utanpå. Enligt pappa, som tittade på henne från topp till tå idag, är hon så gott som frisk och ska klara sig igenom kontrollen utan några egentliga anmärkningar. Känns skönt att veta att jag kan fortsätta färdas fram med röda faran längs de jämtländska vägarna utan att behöva bekymra mig för att hon ska ha problem. Men jag måste vara nåt alldeles fruktansvärt bortskämd har jag kommit på! Inför besiktingen i morgon har jag:
1. en pappa med bilverkstad som servat henne åt mig (gratis dessutom! antar jag, eftersom jag bara satte mig i bilen och åkte efter verkstadsbesöket) Det ända jag behövde göra var att köra henne till Lit.
Och 2. sen körde jag henne hem till garaget och här står hon nu och väntar på att min bror kommer och hämtar henne för vidare färd mot bilprovningen medans jag jobbar. Förhoppningsvis står hon hel och välbehållen, och utan anmärkningar i garaget igen när jag kommer hem från jobbet i morgon. Ingenting behöver jag göra själv! Förutom det tråkiga sakerna som att betala besiktingsavgifter och sånt där.

Min cykel borde också besiktigas tycker jag. Den mår inte så bra i ena trampan. Det kommer jag däremot få ta tag i själv. Vi ska försöka ta oss till cykeldoktorn nån dag. Men nu ska det först sovas. Goodnight
*********************************************************************************************

Det blev bra tillslut...

Jag fick onda blickar från mina vänner bredvid mig i soffan då jag jublade när Spanien gjorde sitt andra och avgörande mål mot Sverige igår. Johan trodde 2-1 till Sverige. Nej nej sa jag, det blir 2-1 till Spanien! Där blev jag femtio spänn rikare, klart jag blev glad! Har också hittat en ny Fernando som jag blivit lite förtjust i. Det spelar ingen roll om dom spelar fotboll eller kör formel 1, bara dom heter Fernando och kommer från Spanien...


Fernando Torres gjorde 1-0 mot Sverige!

Efter pizza, öl och fotboll med Johan och Stina här blev det Marite för Stina och mig. Det blev en kanonkväll med mycket dans och skratt och mycket folk man kände, bl.a. brorsan, en del gamla klasskompisar och en hel hög med folk från Lit. Höjdpunkten under kvällen var nog ändå när grabbarna på dansgolvet tog av sig tröjorna...Det var längesedan jag hade så kul! Det upptäckte jag när jag trött och sliten gick hem idag.
Nu ska det sovas. Goodnight!


Det här är bra, och hör sen!

just nu diggar jag:


E.M.D. - Jennie Let Me Love You

"Jennie let me love you ah you know I'd do anything for you
You know that you belong to yeah a man who doesn't deserve you
You know I'll be true ooh Jennie let me love you

You've been crying and you can't pretend that this love will mend your life
And now you're lying between my twisted cheats and you're soar heart beats with mine..."

Jason Mraz - I'm Yours
"Well open up your mind and see like me
Open up your plans and damn you're free
Look into your heart and you'll find love love love love
Listen to the music of the moment people dance and sing
We're just one big family
And it's our God-forsaken right to be loved love loved love loved..."

Simon Mathew - All Night Long
"Who's to tell
What's to come
All I know is tomorrow
Today will be gone
Get out, out of bed
Put on your blue suede shoes
Get up, up and dance
Celebrate the good times.."

myggbett

     
Idag har jag varit barnvakt åt minstingen. Jag har minst sagt fått en försmak på hur det är att ha egna ungar att hålla rätt på! Nu är ju inte Mister ett barn utan en hund, men dom funkar lite på samma sätt har jag kommit på. Man måste aktivera dom båda för att dom inte ska bli uttråkade och gnälliga. Så jag och Mister gick ner till älven där vi badade, hämtade pinnar i vattnet, åt upp pinnarna och satt på piren och tittade på båtarna som åkte förbi. Däremellan måste jag ha stenkoll på han, kan inte slappna av i många sekunder och tro att han snällt ska ligga kvar på samma plats och tugga på sin pinne. Nu har han visserligen blivit en mycket duktig hund som börjat lyssna på vad man säger, men det betyder inte att han ligger kvar om det är nåt annat som är mer spännande som lockar. Vår mysiga utflykt slutade med "springa till skogen utan min tillåtelse" och efter det en rejäl utskällning från min sida. Sen gick vi hem, för de jädrans myggen började komma. Men jag tror tamejtusan att dom bara finns i Lit! I Uppsala såg jag en mygga. EN! På Frösön och i Östersund har jag inte sett en ända. I Lit är dom tusentals, ja kanske miljontals efter dessa varma dagar! Dom har minst sagt invaderat detta lilla samhälle och man måste ha skyddsdräkt på sig om man ska våga sig utanför dörren när dom är framme! En plåga är vad dom är! Nu ska jag sova. Och försöka ignorera mina hundra kliande myggbett, åååhhh.

-"miss u sotnos"
- miss u too!


El; Alltid på lyset!

         
Dagens bästa studentflak: El-programmets, helt klart!

Kom precis hem efter att ha varit ute och ränt hela kvällen. Först var jag hos en gammal kollega, drack saft och åt wienerbröd i solen på hans balkong. Efter det sprang jag in till stan och tittade på alla glada studenter tillsammans med Stina. Vi hamnade på Olearys tillslut med en varsin kall öl i handen. Det har verkligen varit en underbar dag om man ser till vädret. Sol och 27 grader i skuggan, kan inte bli bättre om man gillar sol och värme! Efter jobbet cyklade jag till mitt solställe och tillbringade ett par timmar där. Jag är verkligen nöjd med denna första vecka i Östersund. Saknar Uppsala och vännerna där, men stan står kvar till hösten då jag med all säkerhet åker ner igen.

Denna lilla, vanligtvis frusna sak, tyckte det var varmt ute nu när hon gick hem=sommar! Och inte är det mörkt ute heller. Ljust hela tiden nu fram till midsommar, underbart! Men trött är jag däremot och ska nog lägga mig. Imorrn ska jag vara hundvakt åt Mister. Måste orka busa med honom. Puss å kram å godnatt å sovgott å hejdå.

Ps: Stina, jag berättade för du vet vilka (dom bakom oss) om våra planer på lördag...Ds


En busschaufför är en man med glatt humör!

Sista kvällen med tjejerna blev väldigt lyckad! Emma bjöd på bubbel och toast skagen till förrätt, sedan fläskfilé med potatisgrattäng och till efterrätt hemmagjord hallonglass! Mumma! Ojoj vad jag saknar dom redan! Typiskt att vi inte kommit på iden att ses tidigare i vår...men då har jag något att längta tillbaka till då jag åker ner i höst. Jag blev kvar där ute lite längre än Mia, och när Emma skulle vinka av mig vid bussen, ja ni vet hur det är "ha det bra *kram* ta hand om dig nu *kram* vi hörs och ses...*lååång kram*" och då..WROOOM!! så åker bussen förbi och jag har inget val än att följa Emma upp till lägenheten igen och vänta på nästa. Kan tillägga att jag och bussar inte går riktigt ihop. Jag tycker alltid att jag är ute i god tid, men har en förmåga att missa dom precis, ja med bara en halv minut eller så!

När jag nästa gång gick ut (i god tid, typ 10 minuter innan den skulle komma för att vara på den säkra sidan) ställer jag mig på den sida där bussarna som går in till stan kommer på. Nu var klockan så sent så det skulle bli nattbussen in till stan. Jag väntar och väntar, och ser en buss komma från andra hållet. Jaha tänker jag, nu kom det en från stan då borde min komma snart. Och jag väntar och väntar...klockan blir tjugofem över ett och min buss skulle komma tolv över. Orolig. En till buss kommer från stadshållet. Ännu mera orolig. Ringer Emma och säger att jag misstänker att något inte är som det ska då min buss aldrig verkar komma! Efter lite funderande och spekulerande får jag veta att nattbussen ska jag hoppa på på andra sidan gatan, på fel sida, dvs den sida där bussarna från stan kommer in! Nattbussarna åker nämligen på sitt eget lilla sätt! Fasen, jag har just missat två nattbussar till!

När jag står där och pratar med henne kommer plötsligt en buss tillbaka, på  min sida av vägen. Den nedsläckta bussen tvärnitar framför mig, öppnar dörrarna och en trött busschaufför frågar om jag har missat bussen?! "Jaa, jag stod tydligen på fel sida" får jag fram och visar mig från min allra ynkligaste sida. "Ja men hoppa på du, jag tar dig till stan" säger den vänliga busschauffören! Jag kliver på och behöver inte ens betala då han har stängt för kvällen. Sätter mig ner och chauffören vrider upp stereon och börjar poppa musik på högsta volym i den mörka bussen klockan halvtvå på natten! Man fick hålla i sig i svängarna då han dundrade in mot stan! Han tar mig till centralstationen och stannar bakom bussen till Flogsta. "Sådär, nu tar du den där bussen så är du hemma sen!" säger han. Jag tackar för skjutsen och säger godnatt. Han räddade verkligen min kväll denna vänliga busschaufför! Så det var mitt sista äventyr i Uppsala. Jag och bussar= inte sant.

RSS 2.0