Fin helg!

Det är redan söndag, igen. Det går så fort. På måndagen när man ska upp och jobba kan det kännas som en evighet tills att man får vara ledig igen! Men sen när onsdagen väl passerat, då hinner man knappt blinka så är det helg! Och så håller det på, vecka ut och vecka in. Den här veckan har jag mest gått runt och varit trött och otrevlig, men jag hoppas att det blir bättre i veckan som kommer. I fredags åkte jag till Lit, kände att jag behövde komma bort från stan. Sen var det så fint väder, så då är det skönare att vara här i Lit där man kan vara ute med hunden i finvädret. Och den här helgen har det verkligen varit kanonväder i stort sett hela tiden! Förutom en stund igår, då det mulnade på på eftermiddagen, och sen höll det i sig fram tills idag. Annars har solen skint mest hela tiden! Hann med en sväng på krogen igår kväll också. Jag och Cathrin var ut. Träffade många vi kände, så det var ganska roligt trots att jag var trött. Och först på dagen igår hängde jag på pappa och Mister till skogen, Misters favoritställe=) Det var riktigt härligt! Jag hoppas att hösten fortsätter vara såhär fin!

image28
Skickja 070927

Tröttare kan ingen vara!

Den här veckan har det varit lite tomt på nya inlägg i min blogg. Har varken haft ork eller inspiration att skriva något. Det har inte blivit mycket nattsömn, nä, nästan ingen alls faktiskt. Troligtvis är det mångubben som hållit mig vaken, han har nämligen varit full hela veckan! Aldrig förr har han stört mig så mycket...förstår inte varför han plötsligt ska börja retas med mig just nu. Detta har inneburit att jag mer eller mindre gått och sovit på jobbet. Och fast jag lagt mig när jag kommit hem på dagarna går det inte att sova då heller! Det är väldigt jobbigt att vara toktrött, men ändå inte kunna sova...hoppas på lite ändring i helgen då jag kan sova länge på morgnarna. Funderade seriöst igår kväll på att klättra upp på Frösö-berget och slå lite på mångubben. Men jag var så trött(!) så jag sket i det. Det resulterade som sagt i ännu en sömnlös natt...Nu är jag i Lit, och här finns inga högre höjder att klättra upp på. Så jag hoppas han skärper sig nu mångubben, och låter mig sova ostört inatt!
Godnatt (förhoppningsvis...)


Ser fram emot imorgon...

...då ska jag först upp tidigt, tidigt och jobba ett par timmar, sen hem, sova, äta och sen träffa H på kvällen! Just so you know! Tror att det kan bli en bra dag. Nu ska jag hem, lägga mig i soffan, titta på idol och äta godis. Låter som det kan bli en bra kväll också=) Och sen sängen och sova! Puss och godnatt!!


Starka grabbar, jajemen!

262734_1635

Jag har det rätt skoj ibland på jobbet när jag tänker efter...senast idag fick jag dra på smilbanden, ja lite i smyg då, när jag var på Träningshuset, eller som det så fint heter numera "Step-In". Jag städar där lite mer än en timme varje dag, har alltså en hel del tid till att spana på snyggingarna som går dit och tränar. Vissa som går dit tror bara att dom är snygga, står där och speglar sina biceps i speglarna och klämmer lite grann på dom som om de tror att musklerna vuxit under den stund dom varit där och tränat! Dom pojkarna/gubbarna brukar jag försöka låta bli att titta på, för det är just uppmärksamhet som dom vill ha, och den ska dom inte få av mig i varje fall! Ja men iaf, så gick jag förbi själva "gymmet" ett antal ggr där det var rätt många grabbar idag som lyfte vikter och speglade sina muskler. Fast större delen av tiden dom tillbringar i gymmet står dom mest och hänger mot nån maskin eller sitter på någon bänk och pustar, men alla gånger då jag går förbi, ja då jäklar lyfts det vikter vill jag lova! Å-hej-å-hå vad dom tar i då! Sen när jag passerat är det dags för den där vilopausen igen, åsså går jag förbi igen, och då hej-å-hå tar dom i igen så dom håller på att spricka! Haha, detta händer rätt ofta, men just idag var dom på hugget grabbarna. Jag sneglar lite i speglarna och ser hur dom tittar på en, då kan jag inte låta bli utan går några extra varv förbi dom, bara för att dom ska få lyfta lite extra, och kanske på riktigt få dom där musklerna som dom tror att dom har! Sen finns det såklart några riktiga godbitar där ibland också, men dom stöter jag tyvärr inte på alltför ofta. Men jag säger bara det, hej-å-hå-å-träna-på! Syns imorrn!!

<---- Såna är tyvärr lite sällsynta där jag jobbar...

Det blir aldrig som man tänkt sig, inte riktigt iaf!

Hade som vanligt sett fram emot helgen, få sova ut på morgnarna, ta det lugnt, förhoppningsvis få träffa H, gå på stan med en kompis...men allt har bara snurrat till sig och det blev en bra/dålig helg på nåt konstigt vis. Till att börja med hade dom stängt av varmvattnet i mitt hus igår p.g.a. något underhållsarbete som dom skulle göra. Skulle behöva vara utan varmt vatten hela lördagen, jobbigt! Men som tur var kom det tillbaka tidigare än väntat. Var iaf  på stan med en kompis och hennes kompis igår, och åt lunch på nåt nytt matställe här i stan där det mest var varmt och jobbigt att vara, stressade människor överallt, inte direkt någon mysig och lugn äta-mat-atmosfär. Sen gick jag ett  varv på H&M där dom förfullt håller på att renovera och bygga om! Det börjar äntligen likna en klädbutik igen efter några månader av kaos, snygga byggkillar som ligger överallt på golvet med nån borrmaskin i handen som man måste kliva över, och det eviga letandet efter provhytterna som flyttas för varje gång jag är dit. Jag lyckades verkligen den här gången med att hitta kläder som var både billiga, snygga och bra, så jag slog till och köpte lite nytt till garderoben! Sen cyklade jag hem till Frösön igen. Hade små förväntningar inför kvällen om att få träffa H, men han hade glömt att han skulle på fest på kvällen, så det blev aldrig så vi sågs igår heller...Mycket frustrerad över att alla hade övergivit mig skickade jag ett sms till min räddare i nöden, Johan! Kvällen slutade ändå bra, mycket bättre än vad den först verkade bli faktiskt. Jag gick över till Johan där han försökte supa ner mig med någon underbart god lakrits-shot! Han lyckades inte riktigt. Sen gick vi ner på News där vi tog en öl innan vi gick vidare till Marite som var vårt stora mål för kvällen eftersom det skulle vara gratis inträde där! Toppen tänkte vi och gick äääända ner dit bara för att när vi kommer dit upptäcka att det inte är en kotte där! Trist trist, men vi knatade vidare upp mot stan i hopp om att det skulle vara mer folk på O´learys. Det var det, ganska mycket folk faktiskt. Träffade en hel del folk som jag känner, det var skoj! Sen framåt småtimmarna när vi fick tråkigt gick vi därifrån. Jag tog sikte på Frösön och gick så rakt jag kunde hela vägen hem till mig. Sen var det hopp-i-säng och sova. Trodde jag ja, men den historien får vi ta en annan gång.





Don´t look back when there is so much in front of you left to win!

 


Den utlovade uppdateringen...

Det här är förbjuden läsning för alla småbröder!

Vid halv elva-tiden igår började jag vandringen uppför den sega backen på Trädgårdsvägen. Fast denna kväll var det inte så segt som det brukar vara att gå uppför den, för halvvägs uppför backen möter jag min nya bekantskap och hans hund. Den kyliga och stjärnklara höstkvällen blev genast mycket varmare i hans sällskap! Han hade som sagt bjudit hem mig till honom på fika. Men en sak jag inte förstår är varför folk väljer att bosätta sig högst upp i backen! Är väl mycket smartare och smidigare att bo längre ner...typ där jag bor...Han hade iaf förvarnat mig om kaoset i sin lägenhet, men det var ungefär som kaoset hemma hos mig, vilket inte är så farligt. Jag blev bjuden på te och mackor. Så vi satt och fikade och skrattade, tittade lite i ett fotoalbum och skrattade ännu mer! Sen fick jag provsitta, och ligga, hans säng...(brorsan, nu får du verkligen inte läsa längre, OK!!) Han bjöd mig på godis, och min onda ryggmuskel fick lite massage. Mycket bättre kan man inte ha det =) Sen låg vi resten av kvällen och bara myste och njöt av varandras sällskap. Kan nog inte berätta några detaljer här eftersom barn verkar läsa den här bloggen!! Men kan säga så mycket som att jag svävar tio centimeter ovanför golvet numera, och att jag är omgiven av små rosa, mjuka och fluffiga moln=)


Mysig kväll...

Idag har det inte varit någon tvekan om att hösten har kommit! Det har stormat och blåst, blev t.o.m. strömavbrott här ett tag! Men solen har samtidigt varit framme och lyst med sina strålar i träden som nu börjar skifta i rött och gult, vackert! Är i Lit nu, och dom har tänt upp i öppna spisen här. Finns inte mycket som går upp emot att krypa upp framför den en stormig höstkväll och sitta och mysa! Men det kommer jag nog inte ha tid att göra så länge ikväll. Ska nämligen hem till Frösön igen snart. Har blivit bjuden hem till H, min "nya bekantskap" =) Ska bli spännande! Kommer en uppdatering imorgon...;-) pussar och kramar

McLaren, vad håller ni på med??

Kanske måste förklara först till er som inte redan visste det, att jag är ett stort Formel1-fan, så ni inte undrar vad det är jag babblar om här. Jag håller på Mercedes McLaren, och det är för dom som min stora favorit Fernando Alonso kör för, och hans mycket duktiga stall-kompis Lewis Hamilton som dessutom är den som leder med flest poäng, och tätt därefter ligger Alonso.

image22
Vad tusan håller ni på med McLaren??

Fick av en f1 kompis veta något fruktansvärt igår kväll. McLaren har tydligen spionerat på Ferarri under hela säsongen och riskerar nu att uteslutas ur denna säsong, och kanske även under 2008! Blev helt chockad, vaddå spionerat? Varför skulle dom ha gjort något sådant? Ok, varför dom skulle ha gjort det är väl ganska självklart, dom vill veta hur Ferarris bilar funkar, under vilket varv dom ska göra depå-stopp o.s.v. Det kan vara bra och viktig information i sådana här tävlingar. Men dom måste ju veta vad dom riskerar genom att hålla på med sånt här, så VARFÖR gör dom det ändå? Det var tydligen Alonso (bästa och snyggaste f1-föraren någonsin om ni frågar mig...) som hade angivit sitt eget stall och berättat vad dom höll på med...jag vet inte så mycket mer själv än det jag fick höra igår, och det jag har läst om på en hemsida, men dom väntade fortfarnade på domen igår kväll. Idag står det klart att McLaren får fortsätta köra denna säsong, *lättad* men att dom förlorar sina konstruktörspoäng (lite osäker på vad för poäng det är...) och att dom ska böta 100 miljoner dollar!!!! Hundra miljoner, det är många dollar det!!

Det här innebär nu att Alonso och Hamilton får fortsätta att vara med och slåss om mästerskaps-titeln. Förarna blir i detta fall ostraffade, det är bara stallet som straffas. Det är skönt eftersom jag inget hellre vill än att se Alonso högst upp på prispallen, och Hamilton som tvåa. Jag är väldigt besviken på McLaren, att dom ens vågar tänka i sådana här banor! Fyyyyyyyy, å skäms på er!!!!

image23
Guldgossarna som får fortsätta köra trots allt...
Från vänster: Fernando Alonso och Lewis Hamilton.


Seg vecka (och lite uppdateringar angående min "nya bekantskap").

Känns som om jag fastnat i någon seg smet den här veckan. Eller som att jag går omkring med tuggummi under skorna ungefär...kroppen har inte riktigt hängt med i hjärnans tempo dom senaste dagarna. Det här låter kanske konstigt, vanligtvis klagar jag på att dagarna går alldeles för fort, men nu klagar jag på att dagarna går alldeles för långsamt! Bra på ett sätt: Har fått en himla massa saker gjort den här veckan, som att dammsuga, torka golven, damma hela lägenheten, rensat avloppet, diskat, lagat ordentlig mat varje dag...Dåligt på ett annat sätt: Det känns som en hel evighet tills jag får träffa H igen! Hela veckan ut kommer han i stort sett sitta instängd på sitt jobb, nergrävd i femtusen ton jobb! Så den här veckan kan jag inte räkna med att träffa honom. Kanske i helgen, möjligen med min lilla superduper-tur. Sen blir det tydligen lugnare efter nästa tisdag, men NÄSTA TISDAG!! En hel vecka dit!! Seeeegt! Också har det här friska, blåsiga höst-rusk vädret kommit. Regn och sol omvartannat, blåser gör det också. Jag blir inte klok på att allt och alla ska vara så hit-å-dit hela tiden! Varför kan man inte bestämma sig för en sak och sen vara och göra därefter? Äh nu bara svamlar jag här...men jag förstår vad jag menar=) Och det är huvudsaken det! Nu är det dags för hemfärd, sova lite, och sen en ny härligt seg dag, som en kola ungefär;-) Blir nog bra den med.  Puss å kram å hej å svejs!

Ok, lördagen blev bättre än jag tänkt mig...

Nu i efterhand känner jag att det inte gjorde något att det inte blev någon fjälltur i helgen=) Vaknade ganska sent igår, blev sovmorgon till strax före ett. Var toksugen på godis, men satt först nån timme i soffan och slöade framför teven och sen åkte jag til Lit. Kände inte att det hände så mycket på Frösön denna gråa dag, inte för att det händer så mycket mer i Lit kanske, men där har jag iaf sällskap. Men det var ändå rätt skoj att komma hit igår, först möttes jag av den alltid lika glada Mister, fick några blötpussar, sen brottades jag lite med honom så var han nöjd sen. Och pappa hade köpt en mp3, en vinröd historia med "krom" som ser likadan ut som hans motorcykel tyckte han...sen gick han och lyssnade på Winnerbäck och Boppers som av misstag hade laddats in i den, haha. Sen skulle jag försöka hjälpa mamma med att leta fram en sak på internet, försökte förklara att det skulle gå fortare om jag gjorde det, men hon skulle absolut göra det själv! Samtidigt försökte jag föra en konversation med H över msn...det gick sådär. Han undrade om fröken Ernqvist hade övergivit honom, haha. Inte skulle jag göra så mot honom....

Vid nio-tiden åkte jag hem till min ö igen. Jag och H, (H = min nya bekantskap, mycket enklare att skriva bara H) som är en väldigt upptagen människa, tycker att han jobbar jämnt jag men det är väl så att ha ett eget företag, hade bestämt att vi skulle ses en stund igår kväll. Misstänkte att det skulle bli över lite fika hemma hos mig, så jag stökade undan det mesta i köket, plockade några dammråttor i hörnen, puffade upp kuddarna i soffan och tände några ljus. Det fick mitt kaos som jag tycker att jag har, att se lite bättre ut.

Nu mina vänner kommer den smaskiga biten (brorsan du kan hoppa över det här...) :
Vid elva-tiden knackade H och hans hund på fönstret på Näsvägen. Dom kom in och sen drack vi te och åt godis och...åt godis. Jaja, lite (mycket) mys blev det också, en brottningsmatch och en massa glada skratt! Och Cathrin, förlåt! Hörde vad du sa till mig igår, men jag gjorde nog inte riktigt som du sa...men du vet hur det är, ok ;-) Vi ville aldrig släppa varandra, ändå hade han sagt innan att han bara kunde ses en stund för han ville sova ordentligt innan ännu en arbetsdag...inte bara mitt fel att det blev så sent. Först vid halv fyra gick dom hem! Hunden hade somnat sött på mattan då. Jag somnade också sött sen=)
 image21


Det blidde inga fjäll i helgen.

Dumma dumma regn! Som jag längtat efter denna helg, också ska regnet komma och förstöra allt! Fjällturen blev uppskjuten p.g.a. dåligt väder...regn och blåst skulle det bli, så det hade nog inte varit så mysigt att sitta ute på fjället då. Blött å jäkligt att slå upp tältet, vi hade nog inte kunnat njuta fullt ut av turen. Men vi får se hur det blir kommande helger nu, bara at hoppas att det blir fint nån helg så vi kan gå då istället!

Fjällen i helgen?!

                                                                                                                                               image20

Det är fyra år sedan jag var ute på en fjällvandring senast. Visst, jag har varit på ett antal vinter-turer, åkt skidor, tältat, bott i stuga m.m. Men det är inte samma sak som en skön vandring i början av hösten! Bland alla sprakande färger och den friska fjälluften. Jag börjar helt seriöst på att bli sjuk av längtan efter att få komma ut i fjällvärlden! Den lilla friluftsmänniskan i mig vaknar alltid vid liv den här årstiden, jag minns alla vandringar vi gjorde med skolan, också får jag en sån där otrolig längtan i hela kroppen! Har varje höst börjat lite smått med att fundera och planera, men det har aldrig blivit av att man tagit sig ut. Men nu verkar det som att det äntligen blir av! Jag och Annica ska, om vädret tillåter, bege oss ut på lördag morgon och gå en bit, slå upp tält, njuta av stillhet och tysthet, av djur och natur, av torkade bananer och bara vara. Det ska bli såå skönt! Längtar jättemycket! Så ikväll har jag varit hemma i Lit, letat fram lite bra-å-ha prylar som tält, sovsäck, karta, kompass (ok, dom sakerna är nödvändiga) och lite annat smått och gott. Nu återstår det bara att hitta igen ryggsäcken, har inte hittat den här, så förhoppningsvis ligger den hemma hos mig någonstans. Kan bli lite jobbigt att bära alla sakerna om jag inte har någon ryggsäck...ja, hoppas bara att vädret står på våran sida, att solen tittar fram och att vi får en underbar helg i fjällen!

Igår kväll...

Åkte hem från Lit ganska sent. Jag och min nya bekantskap hade bestämt att vi skulle träffas, så jag åkte hem plockade lite i lägenheten och satte mig i soffan och tittade på tv medans jag väntade. I halv elva tiden knackade det på fönstret, så jag gick och öppnade åt han och hans hund som fick komma in och värma sig lite hos mig. Vi fikade, myste och tittade på tv. Det var väldigt, väldigt trevligt=) Det blev ganska sent, först i två-tiden kom jag i säng, och jag skulle upp igen klockan sex! Hade lite svårt att somna, jag var inte särskilt trött också var jag såklart lite uppskruvad efter kvällen...vid kvart över två fick jag ett sms från Mia, hon berättade att dom kommit fram till Thailand! Åh, så avundsjuk jag blev! Skulle vara skönt med lite sol och värme. Ja, jag hade iaf en mycket trevlig och mysig kväll igår, hoppas det blir fler sådana den här veckan!


Hej, vad har ni gjort i helgen då? Jag har stått i kö!!

Japp, i 2 1/2 timme köade jag frivilligt igår! Men såhär i efterhand kan jag säga att jag skulle nog inte göra om det...anledningen till detta köande var...ja tro det eller ej, Antikrundan!! Men för att försöka berätta denna (tycker jag) pinsamma historia...allt började en vacker dag för länge, länge sedan (sisådär tre-fyra månader sedan...) Jag, mamma och pappa sitter och pratar lite grann. Någon säger "Vet ni att antikrundan kommer hit till Östersund i höst?" Mamma nämner några saker som hon gärna skulle vilja ta med dit för att få bedömda. Jag min lilla sak kläcker ur mig "Men jag kan gå! Tänk om jag får vara med på tv?! Jag kanske blir upptäckt!" Upptäckt?! Vad är det för jäkla fantasier? Tror jag verkligen att nån superkänd regissör ska sitta och titta på antikrundan, se mig och säga "Men hon ser ju bra ut, hon skulle passa perfekt i min nästa film..." hmm jag måste tydligen tro det, men undermedvetet isf!                              
                                            image22

In i det sista var jag i valet och kvalet om jag skulle gå eller inte. Men så ringde lillebror på lördag förmiddag och sa att han kunde följa med mig dit. Så där i halv tre tiden på eftermiddagen åkte han och jag mot Campus där dom skulle hålla till. Vi hade med oss några små prylar som päronen hade letat fram. Vi misstänkte att vi skulle få köa ett tag, men troligtvis inte så länge tänkte vi, eftersom klockan var ganska mycket och dom stängde vid sex. Hjärtat stannade på mig när vi kom in mellan husen och får se en kö utan dess like. En kö som är så lång att...ja, denna sida skulle inte räcka till att beskriva hur lång den där kön var! Hundratals meter var den! Som från Östersund till Lit, minst!! Känslan man har när man ställer sig längst bak i den ringlande kön går inte att beskriva. Tur att solen sken iaf! Den värmde lite denna september-dag. I 20 minuter värmde den ungefär. Sen försvann den bakom nåt hustak. Då blev det kallt. Skitkallt!
                                             image21
Jag hade inte räknat med varken den långa kön eller denna kyla så jag hade inte tagit på mig några varmare kläder! En timme gick, det kändes redan som vi stått där i en halv evighet! Benen var stela, och händerna kalla. Det var lycka inom mig när kön rörde sig två meter framåt så man fick röra sig lite. En timme blev två, och nu var vi nästan, nästan framme vid dörren! Vi såg den åtminstone! Efter två och en halv timme i den där kön fick vi så den efterlängtade, rosa biljetten! Vi hade lyckats ta oss in!! Trötta, frusna och hungriga letade vi upp en skylt där det stod "allmänt" på. Vi trängde oss förbi människorna som köade bakom andra skyltar. Lycka igen, ingen kö vid detta bord! En av experterna från det kända programmet tittade på våra saker, bedömde och värderade. En av kameramännen blev väldigt förtjust i en liten romantisk speldosa som pappa skickat med. Han stod länge och filmade det lilla spelande föremålet, så förhoppningsvis kommer den med i tv till våren. Och kanske också lite av min mage som borde synas bakom speldosan! Hihi min mage kommer vara med i tv! ;-p Vi var väl där inne i kanske en kvart, tjugo minuter, sedan skjutsade brorsan hem mig till Frösön igen. Det blev soffan direkt! Jag var verkligen genomfrusen, så jag drog över mig filten och låg och myste framför teven. Och där stannade jag hela kvällen sen!  Det var min lördag det!
                                                             
                                               image20

Lördag 02.27

Blombudet kommer...

image16
 

RSS 2.0