Disken får vänta.

Javisst, jag hade ju planerat denna eftermiddag och kväll så bra tyckte jag. Först göra staden med Johan och Elsa. Kan ju inte ta så lång tid tänkte jag. Var hemma fem timmar senare. Vilade lite och tänkte att jag skulle ha hela kvällen på mig att dona inför nyår. Hela köket som ska diskas, sätta mig och sy ihop nyårsstassen, plocka och greja. Sen lyckades Johan övertala mig att det är roligare med film, så nyss hemkommen från han sitter jag nu här halv tre på natten med allt to do kvar. Även fast jag satt två tredjedelar av de inte riktigt så kvällsvänliga filmerna gömd bakom en hög med kuddar, så kan jag inte annat säga än att det blev en trevlig kväll. Men nu ska det sovas för i morrn har jag det jag gör. Och så ska jag träffa Kina-Annelie och vår vän GeeLee som hon drog med sig hit över jullovet. Spännande ska det bli.
Goodnight


Mm, det luktar jul!

Gran och gammal grogg. Jag hade juldagsfest hos mig och jag har precis lyckats sopa upp det sista av de nedtrampade chipsen i min matta. Jag har gjort ett litet "hittebord" i köket där ni är välkomna att komma och leta rätt på det ni saknar. Det står ett par cider 7.0 där, några öl och ett par solglasögon har jag också hittat. Bortglömda och efterfrågade tröjor får ni leta efter någon annanstans för de finns inte hos mig. Allt som inte återhämtas av ägaren tillfaller mig. Annars vill jag tacka alla inblandade för en mycket trevlig kväll. Vi ses på nyår!


Julklappstipps

www.gronabandet.se

Hittade den perfekta födelsedagspresenten till pappa och skänkte ett bidrag till att rädda fjällrävarna. Finns ett antal olika projekt att välja mellan. Lite roligare och annorlunda present som dessutom gör nytta. Gå in och kika!




Det är visst nån som är tillbaka.

Tusentals decembertrötta människor hade för andra gången på en månad tagit sig iväg för att se den store. Lars Winnerbäck som förra gången fick ställa in två konserter då svininfluensan hade gått lös på bandmedlemmarna fick nu istället ett något större och pampigare avslut än vad han hade trott. Denna gången blev det i Hovet, två ihopslagna konserter som blev en enda stor. Förväntan var ännu högre denna gången. Lokalen var större, människorna fler, och konserten längre. Andreas Grega visste verkligen hur man värmer upp "Lasses änglar". Han fick med publiken trots att alla längtade efter någon helt annan. När skynket sedan föll klev den store själv fram och fick för sista gången i år mötas av skrik och applåder.

Inledningen var skön, med ett flertal låtar från nya plattan. Det tog dock ett tag innan han tinat upp oss vintefrusna själar i publiken. Först när Varning för ras kom fick jag min första riktiga rysning. Det höll en jämn nivå resten av kvällen och nådde emellanåt riktigt höga toppar. Som när han överraskade oss med Hugger i sten, som verkligen kom från ingenstans. Jublet var öronbedövande och knottrorna på armarna fick tröjärmarna att lyfta. Ibland kändes det tyvärr som att lokalen var lite för stor och den där tunggungskänslan inte nådde rikitgt ända upp till oss på läktarna som för dom nere på golvet.

Det var de där småsakerna som gjorde att myskänslan försvann lite då och då. Den gigantiska lokalen, den mörklagda scenen mellan låtarna, och kanske lite för lite mellansnack från Lasse. Han lyckades inte riktigt att lyfta taket. Det känns ändå som att Lasse är en inomhuskille. Han hör hemma i en mysig lokal med sina änglar och inte på en flummig festival. Det måste ha varit mäktigt att stå där på scenen och känna att alla var där för hans skull. Som han sa när slutet började närma sig och "vi älskar Lasse, klapp klapp klapp" upprepades gång på gång på gång: "Det här skulle man ju ha i mobilen och få vakna till varenda morgon!" Tre extranummer senare ekade fortfarande applåderna.


Yo yo yoga

Rökelsen sprider en härlig kaneldoft inne i mitt asiatiska tempel. Det har börjat tränas Yoga här. Än mer än förut. Kanske tack vare mattan jag fick när jag fyllde år. Jag vill bara säga det att Yoga is the shit! Flummigt eller ej, man blir stark, smidig, lugn och fokuserad av det. Kanske borde fundera på att göra det tidigare på kvällen bara. Nu släcks ljusen på Frösön för ikväll. Wan an. xx


RSS 2.0