Då vill jag ha vår, tack!

Tillbaka i Uppsala. Påsken är slut, och i och med det räknar jag med att vintern nu ska inse att det är dags att ge sig av, och släppa fram våren istället! Tog med mig det mesta av mina vintrerkläder upp till Östersund för att lämna kvar de där. Istället tog jag med mig mina vårskor ner ikväll. Men när jag anländer till den stora staden möts jag av ett vitt landskap och minusgrader! Och i Gävle hade någon fortfarande sin adventsljusstake kvar i fönstret. Tänd dessutom! Nu ska jag lägga mig, och imorgon när jag vaknar hoppas jag att jag möts av solsken, knoppande björkar och fnittrande fåglar! godnatt uppsala


Se upp Östersund, här kommer jag!


Håller på att packa det sista. Om sju timmar sätter jag mig på bussen upp till Jämtland där jag kommer tillbringa påsken. Mina snälla chefer gav mig ledigt imorgon. Två av gubbarna på kontoret imponerade förresten på mig idag när dom sa att dom vet var Lit ligger, och en av dom har faktiskt varit där! I lilla Lit! I eftermiddags hade vi möte med facket också. Två från Fastighets kom och informerade oss om vad dom gör och varför det ska vara så bra att va med där. Fast det bästa var att vi fick fika och presenter. Eller mutor som dom kallade det. Och fina mutor var det minsann! Vi fick en tablettask, en disktrasa med röda hjärtan på och en isskrapa, eller "groggbricka" som fackets sekreterare Thomas kallade den...

Fick ännu ett nytt smeknamn på jobbet idag att lägga till i min lista som börjar bli rätt lång nu:
Madame, älskling, hörredu, gumman, kaffebönan...

Och idag blir lillebror stor när han fyller 19 år! *grattis Simon* Helt galet, jag var ju nyss där själv! Hoppas jag får tårta när jag kommer hem. Nu ska madamen sova lite innan hon ska leta sig till bussen. Haha tänk om jag inte hittar, vad roligt det skulle va. Är som sagt inte känd för mitt bra lokalsinne. Godnatt, världen, godnatt uppsala. Och Östersund, vi ses imorrn!

Lay Your Love On Me, Mr Rolinski!

Lördag: Schlagerkväll med öl, chips och Mia. Kunde inte ha blivit bättre! Eller jo, om BWO hade vunnit! Min "Rösta på BWO kampanj" som jag bedrev sedan förmiddagen, misslyckades lite. Jag tror på Perrellins låt i utlandet, men det hade varit fint att få se honom på scenen igen, denna snygging till karl, Martin Rolinski! Han är som en glass som man bara vill äta upp!  Så Martin, om du skulle råka titta förbi på min sida och läsa det här...
Oh oh, oh oh
Lay your love on me
Lay your love, lay your love, love on me
Lay your love, lay your love, love on me!




Söndag: F1 säsongen drar igång! ÄNTLIGEN! Tyvärr är inte Flogsta korridorerna utrustade med digitaltv, så det blev till att följa upp resultaten på nätet. Första loppet gick i Melbourne, och min kompis där nere var såklart på plats! Jag tycker dom hade kunnat vänta med det loppet till i höst, men dom valde av någon anledning att lägga premiären där nere. Det var ett minst sagt händelserikt lopp, med avåkning efter avåkning. Av 22 startande bilar var det endast sju som kom i mål! Och en av dom var min nya favorit  Lewis Hamilton som startade i Pole position (längst fram) och tog hem premiärsegern! Han kom som rookie ifjol, och slutade då tvåa allt som allt, en poäng efter Räikkönen. Tror vi har en ny Schumacher där! Annars är det såklart Alonso som gäller, för hela slanten! Hoppas det går lite bättre för honom framöver. Pratade med min vän på plats imorse, och det hade tydligen varit en häftig upplevelse!


De var stallkompisar i McLaren ifjol, Hamilton och Alonso. I år har Alonso bytt tillbaka till sitt gamla stall, Renault.

you make me happy when you say that!

image54

Jag e sot :)



Vad e det för en dag...?

E det en vanlig dag?
Nej det är ingen vanlig dag, för det är MIAS födelsedag!
HURRA HURRA HURRA!!

Mia min Mia, vad skulle vi göra utan varandra?! Jag behöver väl inte säga hur mycket jag tycker om dig, för det vet du nog redan! Du är guld! Puss på dig *CaraMia*

 


kaffeböna



Natt i Flogsta. Det betyder att de flesta sover, utom Jenny som antagligen sitter och funderar och tänker tillbaka på dagen som varit. Och kanske också på när hon ska städa rummet som hon tänkt göra i en veckas tid nu. (Badrummet räknas inte, det städades med stor noggrannhet igår!)

Denna tisdag har varit en sån här "bra tisdag". Tisdagar kan annars vara rätt tråkiga. Men inte denna, trots den lite gråmulna himmlen. Antagligen beror det på att människorna på mitt jobb får min dag att lysa som solen! Jag möts av glada leenden och tilltal vartän jag vänder mig därute! När jag efter lunchen skulle fylla på kaffeautomaten uppe i fabriken, kommer en av killarna fram och frågar mig; "Går det bra för dig Kaffebönan?" Hihi, hoho! Det var ett nytt smeknamn! Men ack så fyndigt! Vanligtvis brukar jag därute kallas för "Gumman", Hörrödu", Älskling", "Bruden", och en kallar mig faktiskt vid mitt namn också...Men kaffeböna var det bästa hittills! En liten kaffeböna som springer runt därute, jojo. Undrar vad för sort jag är, en Brasiliansk kanske, eller en Colombiansk? Nja, jag vill nog vara en sån där Jämtländsk :)

Kvällen har ägnats åt tankar och funderingar kring denna krönika som ska skrivas och skickas till Utemagasinet. Härligt med en utmaning! Och att få skriva om något jag gillar, uteliv! Vore fantastiskt roligt om chefredaktören gillar den, och köper den! Mm, ska klura på den och se vad jag får till. Nej vet ni vad? Nu ska Kaffebönan sova!

elva saker som förvirrar mig

6 Arbetsförmedlingen

4 Buss nr 18, som verkar gå efter en egen tidtabell och lyckats få alla sura busschaufförer på sin linje.

7 Strömmen i mitt rum som slår av när jag sätter igång vattenkokaren...

1 H.

9 SJ:s nya system, som säger att de vill ha 65 kr extra om jag vill önska sittplats!

2 Min kära blomma som blir gul ju mer jag vattnar den.

5 Att ingen skobutik verkar sälja små, svarta tygskor som får kosta högst tvåhundra spänn.

3 Att jag lyckats klara mig ifrån min årliga, vårliga förkylning...

11 Hur i hela friden jag på förfrågan ska lyckas skriva ihop en krönika till Utemagasinet, som dessutom ska va så bra att dom vill köpa den!

7 Min onaturliga dygnsrytm

10 Jag själv

I min underställströja jag trivas allra bäst.

Ännu en vecka till ända. Det har vart en riktig slö-vecka, en korridorstäd-vecka, en trött-vecka, en till större delen finväders-vecka. Men jag har under den gågna veckan samlat på mig ny energi, som ligger lagrad i kroppen och bara väntar på att få komma ut och göra en massa nytta. Jag har vart duktig och tagit min del av ansvaret när det gäller att städa korridoren. Jag sanerade våran mikro i måndags, så nu behöver ingen längre vara rädd att fasttorkat mat-sprätt-äckel ska ramla ner i ens mat när man mikrar den. Och jobb-veckan rullade på fint, speciellt när jag fick köra den nyaste bilen ni bara kan föreställa er! Fast också den fulaste. Jag har fått den stora äran att ta hand om en av firmans två nya "Skoda Roomster", som har både cd-spelare och rumpvärmare! När fredagen kom, och gick, trodde jag att jag skulle få en skön hemmakväll och bara slappa och äta kolabönor, men det blev precis tvärtom! Jag hamnade på Värmlands, där det blev middag, ett par öl och djupa samtal med grannen. Så trots tröttheten hade jag mycket trevligt, och sova fick jag göra under lördagen. Idag har jag bara lullat på här på mina 19 kvadrat i min underställströja, som räddar mig från förfrysning i detta kylrum. Det var guld att jag hittade den häromdagen! Den är ju så grön och skööön!

                           

A new day has come

Sitter här med mina nattliga funderingar igen...Vad ska jag göra idag tro?

1-sova                                       3-lämna tillbaka bok på bibblan          
2-jobba                                     4-...öppet för förslag

Också får jag inte glömma att handla mat. VIKTIGT.


jag vill ha snökaos jag med, som dom uppe i jamtland har! eller det räcker med snön...

sleeping time. dröm sött.


det förklarar saken!

******************************************************************************************************                                                                                                                                                                         
Why is it difficult to find men who are sensitive, caring and good looking?
They already have boyfriends!      
                                                                                                     
******************************************************************************************************



Är det så konstigt att man längtar till sommaren?


När jag åkte till jobbet imorse var det solglasögon på som gällde! Solen var uppe lika tidigt som jag, och har liksom jag varit pigg och vaken hela dagen! Ända sedan jag flyttade hit har det mer eller mindre varit vårlikt väder här, mer än vinter. Själv är jag ett stort fan av våren, så jag har ingenting emot att den börjar visa av sig såhär tidigt. Men samtidigt kan jag inte låta bli att sakna snön och den nu nalkande vårvintern i Jämtland. Den hör ju årstiden till. Här är det inte vitt så långt ögat kan nå. Åkrarna har redan för en månad sedan börjat grönska, och vägarna är helt torra. Solen har börjat värma och jag har redan börjat spana efter vårskor i butikerna. Är det så konstigt att man längtar till sommaren?


Jag satt och dagdrömde idag på lunchen. Satt med slö blick och tittade ut genom fönstret, tittade på solen, tänkte på sommaren...Började längta. Längta efter att en ljummen lördagseftermiddag i Juli promenera genom stan, känna doften av grillmiddagar från var och varannan tomt. Slå sig ner på en bänk vid vattnet och bara njuta av stunden, av sommaren, av livet. Höra fiskmåsarnas skrik, och glad musik som kommer från öppna fönster. När man tänker på allt det där, är det så konstigt att man längtar till sommaren?


Överallt där jag går märks det på människor jag ser och möter att de liksom jag har vårkänslor i kroppen! Det är solglasögon, leenden, tunna jackor och små nätta skor. Det är inte bara jag som, så fort solen tittar fram slänger vinterjackor och mössor och glömmer den smått kyliga luften för en stund, och hoppar i vårkläderna! Jag tror inte att våren/sommaren kommer snabbare bara för att man klär sig lättare, snarare kommer den där envisa vårförkylningen som har en tendens att sitta i fram till juni! Men jag tänker ändå att vi kanske lurar oss själva lite. Enligt årstiden och temperaturen är det inte riktigt vår ännu, men genom att låtsas, så tror vi det ska gå snabbare tills den är här på riktigt! Butikerna blir allt snabbare med att plocka fram vårmodet. Själv köpte jag vårens första skor förra veckan. Det enda som hindrar mig nu från att använda dom är kylan. Just för tillfället står de i hallen, och jag bara väntar på värmen så jag kan få ta på mig mina fina, nya skor och gå ut och möta våren! Nej, jag tycker inte att det på något sätt är konstigt att man går här och längtar efter sommaren...


En te-drickande bloggares funderingar en tidig måndagsnatt.

******      ******      ******      ******      ******      ******      ******      ******
Ett av mina kvällsnöjen har blivit att koka en het kopp te, och sedan sätta mig vid datorn och skriva ner funderingar och händelser i min vardag. Oftast är det just sent på kvällarna, strax innan läggdags som jag känner att jag kan få ur mig dessa funderingar i skrivna ord. Dock har det blivit en lite för sen ovana. Det har varit en minst sagt spännande dag. Imorse när jag klev på bussen visade det sig att mitt busskort hade gått ut, så jag fick betala för att komma ner på stan. Mindre roligt. Jobbet gick bra, glada människor runt omkring mig hela dagen. När jag åkte in mot stan igen svängde jag in på Ica och laddade mitt busskort, så jag kunde ta mig in till centrum med buss. Står och väntar på busshållplatsen med en hel hög gymnasieungdomar, och ser bussen komma. WROOOOOOOM!! Den åker förbi! Utan att plocka upp en enda av oss! Antagligen var det för mycket folk på bussen redan. Lätt irriterad vänder jag näsan mot stan. Det är bara att börja gå.

Jag och Mia hade planerat en tur ut till Myrorna, där vi skulle spana efter något mjukt att sitta i, som jag kan ha på mitt rum. Just nu har jag bara sängen och ett par trä-stolar. Härifrån, börjar den bättre halvan av min dag. Där inne i second-hand butiken hittar vi genast två möjliga alternativ; en gammalrosa, lite sunkig, men stor och mysig fåtölj för 200kr som vi isf måste ha en större bil, exempelvis en volvo, för att frakta ut till Flogsta. Och där står en "Skruvsta", en liten söt-sak från Ikea, svart, fräsch för 75kr, som går att få in i bilen! Jag köpte Skruvsta! Har spanat på en sådan, fast blommig, på Ikea, som jag var kär i rätt så länge. Men jag ansåg då att 695 spänn var för dyrt för denna lilla nätta möbel, så det blev aldrig något köp då. Men nu har jag min mys-stol, 620 kr billigare än om jag köpt den på varuhuset! Jag är mer än nöjd! Jag är så nöjd som man bara kan bli!

När jag baksat upp fåtöljen till mitt rum, satte jag mig och kollade e-posten. Igår kväll mailade jag två stora tidningar i Uppsala och undrade om dom var intresserad av en tjej med skrivklåda...hade fått svar från båda idag. Den ena tidningen hade inget behov av någon just nu. Den andra tidningen däremot , UNT (Uppsala Nya Tidning) sa att de kanske behövde en bloggare, och chefredaktören bad mig skicka några prov! Yeeaahh! Har letat fram lite ur arkivet och ska maila han det imorgon. Hoppas han gillar det! Det skulle vara otroligt roligt att få skriva åt dom!

Nu är teét uppdrucket, och mina ögon vill sova. Godnatt släktingar och vänner! Godnatt Uppsala!

Söndag=Teater

Under min vistelse här i Uppsala har jag tagit på mig att hjälpa Rimbos Teater med deras produkion av Peter Pan som ska sättas upp i september. Ingen är gladare än jag, att få känna mig behövd och samtidigt göra det jag älskar mest här i världen! Tyvärr kommer jag inte stå på scenen på premiären, då jag tänker vara i Östersund i sommar, och därefter är mina planer lite oklara. Jag gråter för att jag inte kan vara med, då jag tror att detta kommer bli en fantastisk föreställning, med glada och talangfulla människor medverkande. Teatern har verkligen dragit i mig, och försökt få mig att stanna kvar här längre då de väldigt gärna vill ha med mig! Är såklart oerhört smickrande! Men jag har gjort mitt val, och jag är glad att få hjälpa till efter bästa förmåga så länge jag är här. Har knappt hållit på med teater sedan gymnasiet, så mitt hjärta hoppar av glädje då jag är i Rimbo på söndagarna och får göra teaterövningar och läsa manus! Idag var jag med och agerade också! Skoj, skoj, skoj! Fick bl.a. spela Kapten Krok. Fick också träffa den lilla rödhåriga tjejen som ska spela "Stinget". Efter att ha levt som Stinget i fyra år nu, har jag varit lite orolig måste jag säga, då jag vill att denna roll ska bäras upp av någon som kan göra den minst lika bra som jag=P och jag tror på denna tjej. Men jag är, och kommer för alltid vara Stinget nr 1!

Efter teatern var vi bjudna på middag hos familjen Rosander, där jag alltid känner mig lika välkommen! Och jag måste säga att denna underbara middag som vi bjöds på, kommer jag leva på i en hel vecka! Kött och potatis! Har inte ätit det sedan jag kom hit! Jag har btw varit här i en månad och två dagar nu! Tiden går sjukt fort. Sjuuuukt fort! Snart är det sommar...


Tittade nyss ut genom mitt fönster. Marken är fläckvis vit, vilket tyder på att det har snöat här idag. Det märktes knappt tidigare, då snön som föll då smälte direkt den landade på den våta marken. Jag vill ha mycket snö. Lika mycket som i Lit. Massor med snö vill jag ha! Men jag inser att jag inte kommer få någon snö. Därför tänker jag nu lägga mig och drömma om äventyr i varmare länder. Det är nog minst lika bra! *natti natti*

image50
missing the snö in Lit.


enn sånn daa...

enn sånn där...riktii tråkdaa!
Jag såg Beng-Ha från Svartlien (pistvakt) på Hemköp igår. Eller som han heter på riktigt, Pierre Lindsteth. Det får man stå ut med när man bor här, att handla sin mat i samma butiker som kändisar.

ok, jag är trött och dryg nu.
Idag har jag vart hemma i Flogsta hela dagen lång. Det mest spännande jag har gjort, var att gå ner på Ica med John. Sen hamnade vi i en korridor där vi tittade på melodifestivalen på en tv som är lika liten som min. Men det var trevligt må jag säga. Och sen gick jag två trappor upp, hem till mig. Hade lite tråkigt, så jag lekte lite med kameran. bilddagboken.

Allt är som vanligt annars. Förutom att det har vart en sån där regndag idag. Grått och trist. Det gjorde inte direkt min tråk-dag roligare.  En tråkig regn-dag med andra ord. Men när det är som allra, allra tråkigast, blundar jag och drömmer mig bort till något soligt, varmt land. Pratade förresten med vännen Down under, natten som var. Ojoj vad det skulle va trevligt att va där nu! Dags att lägga sig och drömma mig bort dit kanske...
imorrn är jag gladare. lovar. g´natt

RSS 2.0