Ljuva 80-tal, eller NOT!


As usual ska glada gänget fira nyår tillsammans. Det är fjärde året på rad nu som vi gör det. Första året var vi uppe i Tegefjäll, 14 pers instängda i en väldigt liten stuga och det hela blev något som mer kan liknas vid ett avsnitt ur Big Brother än ett lugnt och stillsamt nyårsfirande. Men roligt hade vi! Sedan var det två år då vi var här i stan, firade tillsammans med middag och raketer. I år ska vi också vara i stan men det blir en fest lite utöver det vanliga. TEMA 80-TAL! Wow tänkte jag när jag var i Kina och fick höra det, skojigt med ett tema! Har följt föreberedelserna lite och det blir både mat och musik under temat. Dessutom är det utklädnad! Jag och Annelie har funderat mycket på vilka gräsliga kläder vi ska kunna hitta. Vi kom fram till att ju mer färger och ju mer det skär sig desto bättre!  För var det inte så det var, ni som var med?!

Idag efter jobbet åkte jag, Annelie och John ut till Kupan för att se om de hade något roligt till nyårsfesten. John hittade både kavaj och den fulaste, pastellfärgade slipsen i stan, han kommer bli så stilig! Jag hittade en kjol och lite chockrosa accesoarer som ev får vara med imorgon. Sedan åkte jag hem till Lit och grävde fram lite gamla kläder i de mest skrikande av färger! Eller vad sägs om ett ceriste linne och en ej så matchande kycklinggul skjorta till det? Lite blå ögonskugga och rosa läppstift på det och sedan tuperat hår och några kilo hårspray så är outfiten fixad!

Det är bara att konstatera att 80-talet kan vara ett av de gräsligaste årtiondena någonsin vad gäller klädstilar! Det går ann på roliga fester som den imorgon, men sedan tror jag kläderna åker tillbaks till Kupan och mammas garderob. Där kan de få hänga några år till, eller tills det blir dags för nästa färgglada fest!

Thanks for this year my friends! See ya next year!
xx

Someone must joke with me!

Dagarna rullar på. Har börjat få ordning i lägenheten och har kommit igång med jobbet. Det var andra dagen jag jobbade idag sedan jag kom hem. Imorrn kväll ska vi ha julfest tillsammans. Först är det möte på kontoret och julklappsutdelning och sedan ska vi ut och äta. Jag frågade en av cheferna idag var vi ska äta och han svarade "Vi ska äta det du har ätit i tre och en halv månad!" Haha, kul, kul! tänkte jag. Men nej, det var inget skämt! De har bokat bord på Eastern Palace imorrn kväll! Hade det inte varit för att jag ätit den maten i tre och en halv månad när jag var i Kina så hade jag uppskattat det högt för de har väldigt god mat där. Men nu hade jag gärna ätit vad som hellst utom just det! Jag bara undrar, WHY?

Snön smälter och julen närmar sig! Jag har handlat alla julklapparna i Kina så jag ska bara ligga och äta pepparkakor och tänka på alla stackare som springer runt på stan i någon form av julklappspanik de här sista dagarna. Visserligen står det en väldigt stor väska och väntar på att bli uppackad. Men det känns väldigt jobbigt när jag tittar på den, så den får nog stå ett tag till. xx

*********************************************************************************************************

Back to Bloggen!

Yes, så var jag här igen! Jag är hemma igen efter nästan fyra månader på resande fot och sista inlägget är skrivet i resdagboken. Tack ni som följt mig där!

Landade i Sverige förra fredagen och tillbringade sedan några dagar i Sthlm och en vecka i Uppsala. Det var härliga dagar och jag hann acklimatisera mig lite och förbereda mig mentalt på att komma upp till Östersund och vintern här. När jag åkte här ifrån var det sommar. Jag kommer hem och det är en halvmeter snö, julstjärnor och glögg! Kinaresan känns nästan overklig, som något jag bara drömt. Men jag har verkligen vart där.

Det känns ändå bra att vara hemma även fast jag känner att Östersund kanske inte är rätta stället för mig just nu. Men det är skönt att komma hem och landa i vardagen jag lever här ett tag. Blev överraskad av familjen ikväll då de hade köpt en tårta med "Välkommen hem" skrivet på Kinesiska! Tack, tack, tack!
xx


RSS 2.0