såg ni, såg ni?!

Nä, knappt jag heller. Fick kolla reprisen och pausa för att få en skymt av mig och bror. Men vi var där!! VI VAR DÄR!!

*bilddagboken


Antikrundan, svt1 kl 20.00

Håll utkik efter min mage på antikrundan ikväll! Den ska befinna sig bakom en snurrande båt som låter!*******************************************************************************************************


midnatt råder...

...och det är faktiskt tyst i huset denna onsdagskväll! Denna tystnad gör, att jag för en gångs skull, hör mina egna tankar utan en massa musik och skrammel som stör. Jag sitter med djupa veck i pannan och funderar så det knakar på mina framtidsplaner, eller drömmar kanske, som jag vill förverkliga. Det är sådana tankar som kommer till mig sent om nätterna. Vad vill jag göra i livet? Jag har planer fram till efter sommaren, och det är därifrån jag nu försöker komma på vad jag vill göra. Eller jag vet vad jag vill, resa är den stora drömmen! Men till det krävs pengar. Tid har jag, all tid i världen! Men det krävs en del sparande om jag ska ta mig någonstans. Och ressällskap vore att föredra. Just nu har jag varken eller. Inget sällskap, och inte så mycket pengar. Jag har en annan dröm också, som jag inte riktigt vill avslöja ikväll, men som jag vill förverkliga, kanske i år om jag får råd. Jag har iaf lyckats ta mig till Uppsala, en dröm förverkligad! Och det var ju inte så svårt=) Ett litet kanske, men bra bevis på att jag klarar av att göra det jag vill!

singing in the rain

Började dagen med att få en hel hög med beröm på jobbet! Tomten kom in till mig när jag stod i köket och sa  några riktiga guldord..."Det ska du ha klart för dig...att sen du kom hit så är det så fint och rent här! Och det är många andra som tycker det också!" =D vad svarar man på det? Fick ur mig ett litet "Tack!" De orden lyfte denna regniga dag! Efter jobbet gick jag och Mia på stan. Vi köpte skor, och så skulle jag köpa min efterlängtade parfym på Bodyshop, men den verkar vara väldigt populär här, för den var slut både i centrum och uppe i köpcentrumet! Så nu har jag beställt den från Östersund istället. Hoppas den inte är lika populär där, haha! Planerna blev lite ändrade under eftermiddagen och kvällen, så då blev det sängen och sova lite, istället.

Har äntligen hittat min laddare till kameran!! Så nu kan jag ut och upptäcka Uppsala med den igen! Wiihoo!

Stinget.bilddagboken.se


en sån där bra dag

Gick med det där leendet till jobbet imorse.

Solen har skint över Uppsala.

Möttes av glada "hej!" när jag kom till jobbet!

Har gått på stan med den bästa vännen man kan ha! Vi provade skor och parfymer, och imorrn blir det till att inhandla det.

Har pratat med vännen som befinner sig "down under".

Fick bekräftat att jag får studiebidrag trots att jag jobbar så mycket som jag gör.

Det är vår!

Klok kille den där Ford...


jag borde va nöjd!

Helgen har vart lättsam, tröttsam, rolig, spännande, härlig, varm, och jag har tillbringat den med trevliga människor dag som natt. Jag har hunnit med två middagar hos bästa vännen, festat med trevliga grabbar, shoppat, sovit...låter väl som en rätt bra helg, eller hur? Ändå sitter jag här, nu när jag egentligen borde sova och känner mig lite vissen. Det roliga tar slut så snabbt, och nu är det vardag igen. Inte konstigt att det känns som att jag åker på rumpan nerför en backe ikväll...hade gärna haft två-tre dagar till på den här helgen! Det har helt klart vart bästa veckoslutet sedan jag kom hit! Jag ska lägga huvudet på kudden nu, blunda med ögonen och känna mig nöjd och glad innan jag somnar. Och förhoppningsvis vaknar jag upp till en solig morgon, och går med ett leende till jobbet. Eftersom jag inte har någon som säger åt mig att gå och lägga mig, så får jag väl tvinga ner mig själv i sängen. Jag är hopplös. Goodnight

nollåtta-varning? ingen risk!



Det är skönt att veta att man har en bror som bryr sig. Men de senaste dagarna har han påpekat att han börjar bli lite orolig för mig. Han är rädd att jag ska gå och bli en "såndär nollåtta!" (vaddå fördomar) Men helllloo, jag bor i Uppsala!! Bara för att jag var på Sthlms nation i torsdags, och på fest med ett gäng stockholmare igår så kan ingen eller inget ta mina norrländska drag ur mig! Igår då, så blev jag bjuden över till en bekant och hans kompisar, alla från Tullinge från början. Nu bor min bekants bästa kompis tvärs över studentområdet här, så jag traskade över dit igårkväll. Min bekantskap som bor kvar i Tullinge, är här i stan över helgen och hälsar på. Kul att träffa lite nytt folk från trakterna! Det var mycket trevlig stämning, och jag kände mig väldigt välkommen trots att jag inte träffat en enda av kottarna förut! Jag, en liten tjej från urskogen i Jämtland, och några trevliga stockholmpojkar, lite öl och lite skratt och musik, en toppenkväll! Men det jag vill säga till dig brorsan är, att du behöver inte va rädd att jag ska komma upp till Jämtland som en "såndär nollåtta", trots att dom är riktigt härliga! Men det kommer aldrig ske! Never ever.

Sthlms...not a place for me.

Jag har gått heeeela vägen från stan hem till mig, alldeles själv. Utan att gå vilse en endaste gång! Eller första biten följdes jag och en tjej åt, men andra halvan gick jag själv. Den läskigaste biten!  Den andra av oss som skulle hem till Flogsta försvann nämligen när han skulle gå på toaletten, strax innan vi skulle gå! Japp, poff! Borta! Vi tjejer orkade inte vänta längre så vi drog. Tidigare ikväll blev jag meddragen av grannen, ner till sthlms nation där det tydligen skulle va lite drag ikväll. Och yeaahh, vilket drag det var där! Men njaaa, p.g.a. att det är arbetsdag för mig imorgon, med bilkörning tidigt på morgonen, blev det inte så mycket alkohol för min del. Och det var mest bara stort och rörigt där tyckte jag. Men det var trevligt. Och nu är jag trött.


Haha, men nu är det ju fredag! Skööönt!! Ska bara jobba några timmar, sen e de ju helg! Får se om en bekantskap från Sthlm dyker upp i stan. Annars tänker jag nog mest sova hela tiden. Och det ska jag göra nu också. Natti natti!

Förresten så ringde grannen. Han hade letat men inte hittat oss sa han. Också är hans telefon knäpp.
mm...jaja.

Nej nu...!

Trodde rökförbud gällde inomhus, när man bor såhär?! Men min granne tror tydligen inte det. Det är en av de äldre herrarna som bor i korridoren som har den fula ovanan att röka. Träffade på han en dag, vilket är väldigt ovanligt, då de båda herrarna är väldigt osynliga i vanliga fall. Men när jag skulle gå ut i köket en dag, och öppnade min dörr, klev jag ut i ett grått, stinkande moln! Där sitter han, i en av sofforna...och röker! Just det, röker!!!! Och sen vet jag inte om han gör det på sitt rum eller så, för det drar in röklukt i mitt rum varje kväll. Ser jag han rökandes inomhus i soffan igen, ska jag hälla en hink vatten över honom!

Annars e de bra här, men...

Plugget- går skit.

Jobbet- går jättebra!

Vädret- e toppen! Känns som våren är på väg...

Vänner- börjar jag hitta ett par nu. Förutom dom jag redan har här då.

Boendet- trivs jag med. Om jag räknar bort köket, och mina korridorskompisar som inte verkar veta att man ska städa undan efter sig när man lagat mat...och den rökande grannen förstås.

Bussarna- är gröna! Jättefina! Och dom går överallt dit jag vill åka. Och tar mig rätt när jag åker vilse...=) 

Utelivet- har inte hunnit se så mycket av det ännu, men det jag vart ut på har varit kanonbra!

Shopping- ja, var ska jag börja? Hur många roliga butiker som helst! Jag blir glad, men inte plånboken!

Saknar- Misters blötpussar, och hans varma kramar (och resten av familjen också såklart), Johan, Cathrin, min tv och bilen.

Nej nu...vet ni vad?! Jag tänker lägga mig nu! Jajjemen! =D
Sov gott Uppsala, och resten av världen!


nattdjuret skriver

Det är natt i Flogsta, och alla sover utom jag. Lovade herr Alm i grannhuset att jag skulle lägga mig vid elva. Mm, och så gick de med det.

Inatt när jag sov som sötast knackade Peter Pan på fönstret! Var trött men blev väldigt glad! Har väntat på honom flera dagar, och så kom han hit inatt. Lite dum tid kanske, med tanke på att jag äntligen hade lyckats somna. Men när han ändå flög förbi så passade vi på att prata lite. Snackade mest om Landet Ingenstans, och vad för äventyr som händer där. Jag har sagt att jag ska följa med honom dit någon dag. Det är fint där säger han, och där händer tydligen många spännande saker. Men tills vidare får jag nöja mig med att drömma om det!


innan läggdags

Pappa frågade igårkväll om killen på bilden i mitt förra inlägg, bodde i min korridor...önsketänkande.

När jag vaknade imorse satt en skata utanför mitt fönster och knackade med näbben mot fönsterbläcket. Hon hälsade nog mig godmorgon innan hon flög iväg, kanske till ett annat fönster...

...annars har jag legat på en ganska låg nivå idag. Har varken känt mig glad eller ledsen. Varit ganska likgiltig tror jag. Jobbet flöt på, fast jag mest gick runt där och var less. Men hustomten därute har äntligen varit och köpt små pallar på IKEA till mig, så nu når jag upp att fylla på kaffeautomaterna=) När jag skulle fylla på den som står uppe i fabriken, och öppnade framsidan av automaten för att komma åt att fylla på och rengöra, ser jag något som rör sig längst in, på bänken bakom maskinen...det är en liten mus!! =S Ute i verkstaden vet jag att dom har möss, för där har jag sett råttskit när jag fyllt på kaffe. Men inne i fabriken! Den lilla musen var jättesöt i alla fall. Liten och ljusgrå. Jag nämnde det för hustomten, och han skulle sätta dit en fälla sade han. Stackars lilla söta musen...

Pedagogik-boken ligger bredvid mig på sängen. Jag försökte verkligen plugga ikväll. Började skriva svaret på första frågan i hemtentan. Men det vill sig inte riktigt. Motivationen är inte tillräcklig. Nu håller mina ögon på att somna, och då är det svårt att se vad jag skriver. Hoppas på sol imorgon så jag blir lite glad. Och så ska jag få en kram av Mia. Då blir jag också glad. Ska gå och borsta tänderna och spola ner skolböckerna i toan. Då sover jag gott sen. godnattkramar

Och det hade faktiskt varit väldigt trevligt om han där bodde i min korridor...=)
                        I
                        I
                        I
                       V


Myser i Flogsta, och har fått en ny favorit...

Släckte ner lite, tände några ljus och kokade en kopp te. Det fick mig att må lite bättre. Lyssnar på han som var bäst i gårdagens melodifestivaldeltävling(komlicerat långt ord det där)



"Men va fan, allting som är värt att kämpa för här i livet är tufft!"
lasselindh



funderingar en söndagskväll

Vaknade imorse av ett sms från min vän, fast jag var nog redan vaken ska jag erkänna. Var vaken till och från hela natten. Vid halv tolv i förmiddags dog min dator. Den bara slocknade! Poff! Jag försökte med alla de möjliga upplivningsmetoder, men utan resultat. Jag blev mycket frustrerad! Sen gick lampan i hallen sönder, och sen missade jag bussen in till stan. Wiihoo, vilken bra start på denna dag! Jag tog med datorn in till stan, och min personliga dator-support fixade den åt mig =D. Under tiden gick jag och vännen på stan, köpte nya glödlampor som var jättedyra, och sen fikade vi. Nu är jag hemma. I mitt kalla rum. Ska köpa ett extra element någon dag så jag inte fryser ihjäl. Och min granne röker så det luktar in i mitt rum. Jag känner mig på väldigt dåligt humör helt plötsligt, så kan någon göra mig glad på nåt sätt igen så får ni gärna prova!

ps. kramar funkar alltid. ds.

En hjärtans dag!


Jag borde skämmas! 
Här sitter jag igen, mitt i natta! Men det e som vanligt det. Inatt t.ex. när jag hade tänkt lägga mig, började jag istället prata med den som tog mitt hjärta med sig i sin ryggsäck och åkte...Det gjorde att jag inte lade mig förrän vid halv två, och  började jag läsa i en av mina pedagogikböcker istället för att sova! Men jag pluggade iaf, eller nåt. Får vara nöjd med det. Inte underligt att jag har varit mer död än levande idag!
Idag har vart en sån där jobba-skola-jobba-dag! Åkte från jobbet till skolan vid tolv, enbart för att hämta min allra första hemtenta! Och sen tillbaks vid ett för att jobba undan det sista för dagen. Hem en snabbis, och sen hoppa på bussen ner till stan och möta upp min älskade vän som fick ner mig hit! Vi gick en runda i butikerna, och sen inhandlades lite mat innan vi gick hem till henne. Det blev, lite oväntat, en helkväll där med god mat, och lite vin och skratt. *äntligen får jag vara nära min bästa vän, från 50 mil till 5 km...wounderful* 

Nu frestar nyaste nummret av utemagasinet mig med sina äventyrliga sidor...men jag måste måste måste sova! Ska lägga mig och titta på skolböckerna som ligger fint på bordet bredvid mig. Då somnar jag nog gott.
hej svejs, grus å gnejs!

Pedago..vad?!

Kanske fel tid på dygnet att plugga...men det är endast vid denna tid på dagen som jag börjar känna den här pressen över att jag verkligen borde ta tag i det här nu! När klockan är så mycket att jag egentligen borde sova, men kommer på att jag inte läst ett skit i någon av böckerna. Var över till John och hämtade två böcker till som han släpat med sig från Östersund. Så nu har jag lite härlig kvällsläsning. Shit, jag kommer gå under! Heltidsstudier plus sex timmars arbetsdagar, jomenvisst! Det jobbigaste är att jag inte förstår mycket av vad dom babblar om. Var jättenöjd häromkvällen då jag lärde mig några nya begrepp, som interaktion och intersubjektivitet...Kan vara bra att kunna. Kanske. Imorrn ska jag iväg fram och tillbaks till skolan för att hämta hemtentan. Den ser jag fram emot jättelite. Vekligen jättelite. Nej men om man skulle ta och läsa ett kapitel i "Vetenskapsteori för nybörjare" kanske, eller så långt jag hinner innan ögonen somnar...
natti natti




Med solen i ögonen...

image47
visst är det vackert, men ska det inte va snö ändå i februari?!

Jag var förberedd imorse när jag åkte till jobbet. Packade ner solglasögonen i väskan igårkväll när jag såg vädret på tv. Sol sol sol visade det!

Åkte härifrån vid 06.10 imorse. Börjar tidigare de dagar jag har skola och jag måste åka ifrån jobbet ett par timmar. Har ett riktigt guld-jobb egentligen, när jag kan anpassa det efter skolan! Åkte in till stan igen mellan 10-12 då jag hade lektion, och sen tillbaks ut till Knivsta för att göra ett sista ryck där. Blir ett himla pendlande de dagar jag måste in på skolan. Det tar tjugo minuter enkel väg ut till jobbet, så idag blev det att jag åkte fyra ggr fram och tillbaka! Funkar bra ändå tycker jag...Var klar vid tre och skulle in till kontoret. Åker gamla Stockholmsvägen, och det var en fantastisk dag! Solen sken och sken och sken, himlen var blå och åkrarna var gröna. Ja, dom var GRÖNA! Det ända som höll sig till årstiden var de kala träden. Annars kunde man tro att det var april-maj! Men februari=snö. Miss the snö!


Lördda

Vaknade alldeles försent, klev upp alldeles försent, åkte ner på stan alldeles försent! Men har haft en shysst dag iaf! När jag väl tog mig från Flogsta strax efter två, sprang jag lite på stan innan jag tog bussen ut till Mias jobb. Därifrån åkte vi sedan ut till en håla. Ja, dom har faktiskt små by-hålor här i, eller utanför, storstan med! Fullerö heter placet, och där har dom en stor buitk som heter Fullerö handel, med prylar efter prylar uppradade på hyllorna! En inredningsbutik där man vill ha det mesta! Gick turligt nog därifrån tomhänt denna gång.  Men har en känsla av att Mia kommer dra med mig dit fler gånger...;-) Åkte en snabbis ut till Gränby också, dit jag körde vilse i torsdags. Sedan var jag bjuden på middag på Vretgränd, och bjöds på vegetariska burgare som var helt fantastiskt goda! Men så var dom ju gjorda av stans hamburgerdrottning också...Sedan blev det lite film, "En riddares historia". Drack lite gott vin och skrattade med i filmen. 

Egentligen borde den här damen sova nu, för hon ska följa med ut till Rimbo imorrn och se om hon kan göra någon nytta i uppsättningen av Peter Pan som Rimbos teater ska sätta upp i höst. Förhoppningsvis kan Stinget komma med lite inspiration=) Nej nu...goodnight!!

My new town

Har nu bott här i en vecka, och trivs nåt alldeles förträffligt bra! Ännu har jag inte saknat Jämtland det minsta lilla, men det kommer nog komma stunder då jag gör det också. Denna vecka har det varit fullt upp varje dag, varje minut känns det som. Har det inte varit jobb så har det varit skola, och har det inte varit skola så har det varit jobb. Vissa dagar bådadera! Och sen saker som ska fixas hit och dit när man är ny student. Men allt har flutit på nästan för bra, och jag tror att jag ordnat med allt som ska ordnas nu.

Idag har det varit en alldeles underbar dag i Uppsala! Solen spred sina strålar på himmlen tidigt imorse när jag åkte till jobbet, och den fortsatte göra det under resten av dagen. Det har varit som den vackraste vårdagen! Och nu är det äntligen helg! Har sovit lite för lite i veckan och ser fram emot en skön sovmorgon imorrn. Sedan tänker jag bege mig neråt staden och traska runt lite där innan jag ska leta mig ut till Mias jobb. Jag tar bussen, så risken att jag hamnar vilse bör vara minimal! Fast det hände ju förra helgen så då kan det lika gärna hända igen...då skulle jag till centrum men hamnade i Nåntuna! Pinsamt. Men det är det som är en del av tjusningen just nu, att kanske hamna där man inte hade tänkt sig, men då lär jag mig samtidigt hur stan ser ut och vadrt jag INTE ska nästa gång! Det mest spännande jag gjort de här dagarna har nog ändå varit att köra bil i stan. Igår körde jag överallt kändes det som. Hade fått låna firmabilen till skolan, men sen när jag skulle till jobbet hittade jag inte riktigt...vilken överraskning(!)  Men en av mina gulliga kollegor kom och guidade mig tillbaka.

image46

Har kommit underfund med att studenterna här är smått galna. Häromdagen när jag traskade längs med ån, hoppade fem studenter i och badade! Tror dom tyckte det var kallt, för dom skrek rätt bra. Tänk om jag också blir så nu?! En liten galen student-jenny kanske?  

Från liten storstad till lite större stad.


 

Namn: Fortfarande Jenny

Bor: Numera Flogsta, Uppsala

Typ av boende: Ett fint rum på 19 kvadrat i studentkorridor

Gör på dagarna: Jobbar åt Mellansvenska Städ, och är på en fabrik ute i Knivsta sex timmar om dagen, där jag städar, diskar, plockar...Pluggar pedagogik A efter bästa förmåga. Minst en gång om dagen går/åker/kör jag vilse i Uppsala också.

Trivs?: Förutom pissvädret som är här så trivs jag alldeles, alldeles utmärkt!

I´m lovin it!


Horoskopet

SKORPIONEN

24/10-22/11

Mest handlar det förmodligen om jobb eller studier just nu. Produktiv dag men på kvällen är du rastlös.



Jomenvisst.






RSS 2.0