Konsert ikväll.

Det var lite karusell i mitt huvud igår kväll så det blev tidig hemgång. Mia bäddade ner mig i deras säng så stackars Jonas fick ta min plats i soffan. Ikväll är det konsert i Sthlm med Emma. Kent spelar. Såg att de hade fått bra recensioner i tidningarna. Förresten, missa inte min berättelse i 100 procent Östersund i helgen! Jag tycker det är fruktansvärt jobbigt att sitta här nere och inte kunna läsa den själv. Är väldigt glad att den blev publicerad. Så läs!




Varm och kall

Nu börjar det likna det februari jag är van vid i Uppsala. Graderna närmar sig nollan och snön börjar bli mjuk och slabbig. Slask och åter slask. Skönt med temperaturen i alla fall. Ikväll ska jag ta min lila påse och gå till Emma. Där blir det middag och en liten titt på innehållet i den lila påsen. Jag vet att det ska finnas en tetra varm och kall där i. Sen tänker vi gå ner till ett ställe där dom tydligen gör riktigt fina och lyxiga coktails. Jag har aldrig varit där men enligt Emma ska det vara lite utöver det vanliga. Så nu åker coktailklänningen på och frisyren ska fluffas sen bär det av!

Jag hade en konstig dröm i morse. Jag intervjuade en känd skidåkare. Är det kanske svaret på mitt lilla problem jag hade igår?
xx


Skidsnack

Det är bråda dagar här nere då det både ska hinnas med vänner, partaj och som grädde på moset en konsert på söndag kväll. Därför var det skönt att redan vara i Uppsala i morse när jag vaknade istället för att sitta på morgontåget ner som jag först hade tänkt. Under dagen har det traskats på staden och jag har fikat med Emma på klassiska Storken (under förvirrade stunder även kallat skatan, kråkan eller Emmas nya namn på stället "kråkboet". Kärt barn har många namn.) Vi hade mycket att ta igen så det hann bli ett par koppar kaffe där med min vän, som har börjat envisas med att jag ska få ihop det med en för tillfället mycket populär och framgångsrik skidåkare borta i Vancouver. Jag vet inte vad jag tycker om det mer än att det låter som ett näst intill omöjligt heltidsprojekt utan lyckat resultat. Och hon menade också att jag inte ska ta han för att han är kändis och Os-medaljör, utan för att han verkar vara en bra kille. Låter ju vettigt, men fortfarande omöjligt. Kanske ska ta på mig skidorna och bege mig ut i spåret någon dag. För motionens skull alltså.
xx


Jag och skidåkarna kom i mål.

Ja, äntligen är jag framme i Uppsala. Det tog mig flera dygn att överhuvudtaget komma in på Sj:s hemsida och boka en sistaminutenbiljett, det tog mig trettiofem fler minutrar än utlovat att åka hit. Så jag hade också extra mycket fika med mig, varma kläder och var mentalt förberedd på att få sova i ett tåg mitt i en skog i snökaosets Sverige inatt. Men det är nu konstaterat att norröver kan vi vår sak och vet hur vi ska handskas med fenomenet vinter och snö som verkar vara lite mer okänt från Stockholm och neråt. Kan dock meddela att de har minst lika mycket snö här nere som i Östersund. Fint tycker jag, såhär ska det vara på vintern. Synd bara att de så sällan har riktiga vintrar här nere och däremellan lyckas förtränga att det faktiskt händer emellanåt att det landar mer än två centimeter snö på backen.

Tågresan var seg och tröttsam ikväll. Och många var de meddelanden som tågpersonalen ropade ut i högtalarna. Ett efter ett fick vi veta om förseningar och tågmöten, och när det för fjärde gången inom loppet av två minuter knastrade i högtalarna och vi trodde att det skulle komma ännu en dyster nyhet lät det istället såhär, "och så ska jag bara meddela att Sverige vann skidstafetten!" Skratt och jubel i tåget. Sen var vi framme i Uppsala.
xx


Nytta och nöje.

Jag håller på att frosta ur frysen. Det är lika mycket vinter där inne som det är utanför fönstret så jag tyckte det var dags att göra plats för maten. Det är roligt att städa ibland för man kan hitta så mycket spännande saker. Som grytbitar utgågna för fyra år sedan. Dom får gå ut till soprummet nu.

Det har varit en lättsam dag idag. Jag blev ganska peppad efter ett samtal i förmiddags. Det var från gratistidningen dom ringde, och de ville publicera mitt bidrag till en tävling som jag skickat in till, där man skulle skriva en reseberättelse. Den går i tryck i morgon så i helgen är den ute i brevlådorna. Håll koll! Som pappa sa när han läste det innan inskick, "Där fick man veta en del man inte visste innan..." Jag skrev om när jag hade lite trubbel i Peking. Jag är toppenglad för det här är ännu ett steg i rätt riktining. Som jag sagt förut, är det verkligen meningen att man ska göra något så går det lätt!
xx


Temeldagen

Fettisdag. I mitt fall har det varit en matdag och en hemgjorda semlordag. Mat och godsaker i överflöd. En middagsgäst hade jag också i form av en Randström. Mycket trevligt och mycket gott. Jag hade tillagat det jag kan allra bäst, en ost och broccolipaj. Jag gjorde semlor till efterrätt och dom var grymma fick jag höra. Jag var mest nöjd över att få någon att äta med. Det börjar bli lite tradigt att sitta själv var eviga kväll stirrandes in i teven med någon hastigt ihoplagad och kärlekslös middag. Det är precis så tråkigt som det låter. Men inatt lägger jag mig mätt och nöjd och glad över hur bra dagen har varit. Mer sådant, tack.
xx

 

 


RSS 2.0